Hlavní obsah

Zarostlý Tunel lásky se ukrývá na Ukrajině

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blízko městečka Klevan na Ukrajině vytvořila příroda úchvatnou scenérii. Těsně vedle sebe rostoucí stromy tvoří zelený tunel a rámují tak tři kilometry zdejší železniční trati. Často se sem sjíždějí zamilované páry, a to kvůli legendě, která se k Tunelu lásky váže.

BEZ KOMENTÁŘE: Tunel lásky se stal turisticky atraktivním místem

 
Článek

Jen tenké větve prohýbající se pod tíhou zelených listů tvoří stěny i místy neprostupnou klenbu Tunelu lásky, který rozechvěje snad i srdce zapřisáhlého odpůrce romantiky.

Pohádkový přírodní úkaz na západě Ukrajiny láká zamilované, aby si společně vymysleli jakékoliv přání a šli skrze tunel vstříc jeho splnění. Legenda totiž slibuje, že když dvojice projde z jednoho konce tunelu na druhý, jejich tužba se stane realitou.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Klevan

Tunelem lásky vedou koleje soukromé železnice, která je využívána prakticky denně. Chvílemi tedy láska, především její ztělesnění v podobě ruku v ruce kráčejících dvojic, musí ustoupit pomalu projíždějící lokomotivě. Stejně jako bujné jaro a léto nakonec ustoupí opelichanému podzimu a holé zimě.

BEZ KOMENTÁŘE: V zimě byste Tunel lásky možná ani nenašli

V chladných částech roku stromový tunel jakoby přestal být tím zázračně krásným místem. Počasí ho ale o dokonalý půvab připraví jen nakrátko. Jakmile se opět zazelená pod jarním sluncem, zvuky meluzíny znovu vystřídá špitání zamilovaných.

Anketa

Vzali byste svoji drahou polovičku na romantický výlet k ukrajinskému Tunelu lásky?
Ano
78 %
Ne
22 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5843 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám