Hlavní obsah

Pošlu tě na výlet do Belize! Zažitý obrat vynesl hercům nabídku na cestu snů

Novinky, Jakub Kynčl

Středoamerická zemička Belize je vyhlášená zejména neprostupným pralesem a ostrůvky obklopenými křišťálově čistou vodou. Tento daňový ráj má však i jednu temnou stránku. Říká se, že sem emigrují velcí zločinci z celého světa, aby utekli před spravedlností. Vedení tamějšího turistického úřadu nyní vtipně zareagovalo na podobnou narážku v populárním seriálu.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Západ slunce v Belize

Článek

Seriál Perníkový táta (Breaking Bad) slaví ve světě velký úspěch a má obrovskou sledovanost. Když v něm tak zazněl ve Spojených státech poměrně oblíbený eufemismus: „Pošli ho na výlet do Belize” (Postarej se o něj - zabij ho), nezůstalo to bez povšimnutí.

Tuto poměrně negativní zmínku o zemi však dokázal tamější turistický úřad využít ke svému prospěchu. Nabídl totiž hereckému týmu seriálu návštěvu země zdarma.

Foto: Belize tourism board

Pozvánkový dopis pro herce ze seriálu Perníkový táta (Breaking Bad)

Poté, co se tato narážka objevila v seriálu, napsal belizský turistický úřad na Twitter vzkaz, že zmínka o Belize v tomto významu nebyla pěkná a že by dva hlavní herce rádi pozvali na opravdový výlet do Belize. A nezůstalo jen u slov.

Krátce nato turistický úřad rozšířil pozvánku na celý herecký tým a poslal jim speciální pozvánkový dopis na výlet do Belize po ukončení natáčení aktuální série.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Belizský Xunantunich se tyčí do výše 40 metrů a je tak druhou nejvyšší budovou v Belize hned po hlavním chrámu v Caracolu. Moderní budovy v zemi mohou jen závidět.

„Byli jsme polichoceni zmínkou ve vašem seriálu. Mnozí z nás jsou velcí fandové a nemůžeme se dočkat zbylých šesti epizod. Ačkoliv doufáme, že některé naše oblíbené postavy 'nebudou poslány na výlet do Belize', rádi bychom vám učinili následující nabídku - rádi bychom vás všechny pozvali na opravdový výlet do naší země po ukončení stávající série,” stojí v pozvánce.

Foto: Profimedia.cz

Seriál Perníkový táta je jedním z nejúspěšnějších seriálů současnosti.

Anglicky hovořící země, kde je oficiální hlavou státu královna Alžběta, je neveliký stát, který obývá asi jen 330 tisíc lidí. U pobřeží se nachází druhý nejdelší bariérový útes na světě a idylické pláže jsou vyhledávaným cílem svatebních cest pro lidi z celého světa.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Všechny odstíny zelené na jednom místě uklidní i ty nejméně vyrovnané povahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám