Hlavní obsah

Plavba na luxusní gigantické lodi vyjde na stejné peníze jako dovolená v Hurghadě

Novinky, Klára Fischleinová

Pokud se toužíte podívat na mořskou hladinu z ptačí perspektivy, a jinak než z titěrného okénka letadla, zaujme vás možná nabídka výletní lodi Quantum of the Seas. Ta bude v lecčems unikátní. Nadchne například vyhlídkovou kabinou umístěnou na nejvyšším poschodí své paluby.

Foto: Archiv royalcaribbean.com

Tak by měla vypadat výletní loď Quantum of the Seas.

Článek

Domovským přístavem bude pro budoucí královnu výletních lodí, nazvanou Quantum of the Seas, Cape Liberty v americkém New Jersey. Odsud vyrazí například na Floridu, Bahamy i do Velké Británie.

Jen pro příklad — výlet z amerického New Jersey na Bahamy a zpět, trvající osm nocí, vyjde v pokoji nejlevnější cenové kategorie (bez oken, jen s virtuálním balkónem) dvojici cestujících na 2247 dolarů, v přepočtu asi 43 958 korun. Za stejnou cenu seženete osmidenní dovolenou v pětihvězdičkovém hotelovém komplexu s all inclusive například v egyptské Hurghadě.

Nutno podotknout, že těm, kteří zrovna necestují přes New Jersey, do cestovních nákladů přibyde ještě nezanedbatelný výdaj za dopravu do zdejšího přístavu a následně odtamtud zpět domů.

91 metrů vysoko

V kabině podobné těm, které turisté znají například z ruského kola Londýnské oko, se pravděpodobně v listopadu roku 2014 povozí ve výšce 91 metrů nad mořem první zvědavci. Vejít by se jich sem mělo asi čtrnáct.

Tentokrát se ovšem turisté nebudou vznášet nad pevninou, nýbrž nad nekonečnou hladinou moře, pokud bude loď zrovna kotvit, tak případně v přístavu. Lodní společnost Royal Caribbean International se moderní novinkou ve své flotile hrdě chlubí už teď.

Foto: Archiv royalcaribbean.com

Vyhlídková kabina na otáčivém rameni zajistí cestovatelům nezapomenutelný zážitek z plavby.

Nová výletní loď uveze celkově až 4905 pasažérů. Na délku bude měřit 348 metrů, do šířky 41 metrů. Mezi turistická lákadla lze zařadit kromě vyhlídkové kabiny The North Star také místnost, kde si hosté budou moci vyzkoušet simulovaný parašutistický skok.

Nuda nehrozí

Plavbu zpestří také kulturní zábava v podobě koncertů či diskoték, sportovci si zkrátí dlouhou chvíli třeba na basketbalovém hřišti nebo u pingpongových stolů. Dětem i hravým dospělým bude v interiéru lodi Quantum of the Seas k dispozici dokonce i autodrom — takový, jak jej známe z poutí.

Na výběr bude několik typů ubytování. Od menších dvojlůžkových pokojů až po prostorná rodinná apartmá.

Reklama

Související články

Pákistánské pohřebiště lodí je místem zmaru

Do unaveného obličeje jim pálí slunce, ruce plné mozolů i šrámů se nezastaví a uši jen těžko stihnou ocenit uklidňující šumění moře. Na písečné pláži Gadani...

Výběr článků

Načítám