Hlavní obsah

Nafukovací pokoj: Flexibilita i romantika pod hvězdami

Stejně jako mají děti v zábavních parcích skákací hrady, si od nynějška podobné zařízení mohou užít i dospělí v podobě prvního nafukovacího hotelového pokoje. Nabízí ho hotel Curtis v americkém Denveru, jak napsal na svých webových stránkách časopis Time.

Foto: Brennan Linsley, ČTK/AP

Nepříliš prostorný nafukovací pokoj

Článek

Luxusní hotel Curtis najal umělce Alexe Schwedera, aby vytvořil uměleckou instalaci nazvanou „Nácvik na hotel“. Jde o pohyblivý pokoj vybavený nafukovací postelí, fungující i jako pohovka, a maličkou koupelnou s umyvadlem, sprchou a toaletou. Pokojík se na výsuvném kovovém zařízení zvedá otevřenou střechou dodávky do výšky téměř sedmi metrů.

Stěny a střecha pokoje o rozměrech dva krát tři metry jsou průhledné, což romantikům nabízí v noci ničím nerušený pohled na hvězdy. Kdo si přeje mít soukromí, jednoduše zatáhne žaluzie.

Miliónová noc

Tento hotelový pokoj se bude během následujících týdnů stěhovat na různá parkoviště. Právě stěhování podle jeho tvůrce symbolizuje růst a expanzi společnosti. To, co je dnes parkovištěm, může být zítra hotelem, uvádí Schweder.

Hotelový pokoj byl původně navržen jako interaktivní umělecká instalace na letošní Americké bienále. Šestitýdenní festival oslavující umění a kulturu začal 16. července.

Hotel Curtis se dílo ale nakonec rozhodl využít i jako skutečný pokoj. Až do 23. srpna si ho mohou vyzkoušet samotní hosté, ovšem pod podmínkou, že jim za balíček obsahující jedno víkendové přespání nevadí zaplatit 50 tisíc dolarů (asi milión korun).

Za přemrštěnou částku ale získají možnost vyzkoušet si spaní na nafukovací posteli pod hvězdami a také zúčastnit se večírku v bálovém sále hotelu Curtis. Ošizeni samozřejmě nebudou ani o setkání s Lloydem, hotelovým maskotem - robotem, který doprovází hosty do jejich pokojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám