Hlavní obsah

Londýnské oko zářilo národními barvami

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V rámci velkolepých oslav narození následníka britského trůnu se v pondělí večer rozsvítilo Londýnské oko v barvách Velké Británie. Turisty hojně navštěvované ruské kolo v centru Londýna se tak stalo nepřehlédnutelným.

Foto: Profimedia.cz

Londýnské oko po setmění v pondělí 22. července 2013

Článek

Londýnské oko, v originálním názvu London Eye, je chloubou britské metropole už od konce 90. let minulého století. Ruské kolo s výškou 135 metrů od té doby svezlo milióny turistů, kteří zatoužili pohlédnout na Londýn a jeho památky z ptačí perspektivy.

Atrakce na břehu Temže nabízí cestovatelům půlhodinovou jízdu v jedné z více než třiceti prostorných kabin, kde mohou panorama Londýna sledovat buď vsedě z pohodlí lavic, nebo vestoje „přilepení“ na skleněné stěny.

Kdo byl v britském královském městě na začátku tohoto týdne, mohl vidět Londýnské oko v britských národních barvách, tedy červené, bílé a modré. Toto osvětlení obří ruské kolo ozdobilo poté, co přišel na svět netrpělivě očekávaný královský potomek. Výjimečně tedy bylo pro mnohé atraktivnější se na Londýnské oko dívat zvenčí, než nastoupit do jedné z jeho kabin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám