Hlavní obsah

Tak šel čas v Kensingtonském paláci, kde vyroste nejmladší následník britského trůnu

Novinky, Klára Fischleinová

Londýnský Kensingtonský palác, kde za svého života pobývala například princezna Diana, se stane domovem pro světem netrpělivě očekávaného potomka prince Williama a jeho manželky Kate. Dítě se tak stane dalším významným obyvatelem tohoto honosného sídla, jež obklopují rozlehlé zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Přepychový palác leží v londýnském obvodu Kensington a Chelsea.

Článek

Kensingtonskému paláci se dříve říkalo Nottinghamský dům. Na jeho místě stálo od roku 1605 jakobínské sídlo. To koupil v roce 1689 král Vilém III. Oranžský a nechal ho rozšířit a přebudovat podle návrhu proslulého architekta Christophera Wrena. Tehdy ještě palác nebyl součástí Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Část zahrad Kensingtonského paláce na snímku z roku 1908.

Mezi lety 1981 a 1997 žila v apartmá Kensingtonského paláce princezna Diana. Princové William a Harry mají tedy s tímto místem spojenou část svého dětství. William v paláci bydlí společně s manželkou Kate, vévodkyní z Cambridge, a už brzy tu bude vyrůstat také jejich potomek.

Foto: Profimedia.cz

Fontány, keře, stromy, záhony květin - Kensingtonské zahrady jsou rozmanité a barevné.

Část Kensingtonského paláce je otevřená pro turisty. Ti tady mohou s výkladem průvodce zhlédnout v autentickém prostředí bezpočet osobních předmětů šlechticů, kteří se svým životem a jménem vepsali do historie této budovy. Nechybí například šaty milované princezny Diany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám