Hlavní obsah

Nedoceněný skvost Španělska davy turistů míjejí. Zatím

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli toužíte po trochu jiné dovolené, než jste dosud zažili v nejfrekventovanějších prázdninových letoviscích Evropy, zavítejte do jihošpanělské provincie Huelva. Překvapí vás svým klidem i bujnou okolní vegetací.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Cuesta de Maneli v oblasti národního parku Doñana

Článek

Jedna z osmi provincií španělské Andaluzie, Huelva (se stejnojmenným hlavním městem), skromně ukrývá před nekonečnými davy turistů své úchvatné pláže i přírodní bohatství.

Místní široké a dlouhé písečné pláže sice nezejí prázdnotou, ale ani se tu netísní hlava na hlavě. Část z nich spadá pod národní park Doñana, který je od roku 1994 zapsaný na seznamu UNESCO. Jednou z takových pláží je třeba Torre del Loro.

TIP: Na pláži pobývejte vždy alespoň část dne pod slunečníkem a dodržujte pitný režim, protože počasí tu v sezóně bývá obzvláště „vypečené“. Teploty v Huelvě šplhají až ke 40 stupňům Celsia, a to ve stínu.
Foto: Profimedia.cz

Pláž Mazagon na území provincie Huelva

Příroda v oblasti provincie Huelva zatím není poznamenaná agresivním přívalem turistů. Ubytování na pobřeží se tady začalo budovat až v průběhu 90. let, řadu let sem navíc jezdili hlavně španělští turisté, ti zahraniční objevují kouzlo tohoto místa až v poslední době.

Relax v přírodě, žádné výfuky aut

Hotelový komplex přilepený k pláži v Huelvě nečekejte. Ubytovací zařízení jsou tady umístěna vždy dál od pobřeží a jejich hosté tak musejí k moři, obvykle po dřevěných můstcích, kousek pěšky. Díky tomuto systému si zdejší krajina zachovala svůj původní divoký ráz. Některé z pláží lemují reliéfy hor, jiné písečné duny.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Hoyo na ostrůvku Cristina spadajícího pod provincii Huelva

V každém případě tady lidé nepolehávají přímo u frekventované silnice jako v jiných prázdninových letoviscích. Huelva je zkrátka jednou z tváří Španělka, kterou cestovní ruch zatím nezohyzdil.

Huelva v číslech

V provincii žije přes půl miliónu obyvatel.

Okolo 150 tisíc lidí bydlí ve městě Huelva.

Rozloha provincie je 10 148 kilometrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám