Hlavní obsah

Přespěte s cizincem a máte to za polovic, vyzývá americký projekt

Novinky, Jakub Kynčl

Sólo cestovatelé to znají dobře - často platí za noc v hotelu skoro stejnou sumu jako ti, kteří v pokoji bydlí ve dvou. Jenže ti platí tuto cenu dohromady. Není tak divu, že v USA vznikl projekt, který umožňuje cestovatelům domlouvat se na spolunoclehu, aby tak snížili náklady za ubytování na polovinu.

Foto: Profimedia.cz

Ubytování v hotelu se často prodraží.

Článek

Ušetřete peníze tím, že přespíte v hotelu s cizincem, vyzývá portál easynest.com. Lidé se přes tyto stránky domlouvají na datu, místu a typu ubytování. Každý si vytváří profil, do kterého si zanáší plány a data svých cest. Poté lidé čekají na dalšího cestovatele, který se bude v dané lokalitě také pohybovat a nakonec řeší možnost sdílení pokoje.

Dvojice si navzájem prohlédne profily a teprve poté případně potvrdí to, že spolu oba chtějí bydlet. Platba probíhá dopředu, aby se vyloučila možnost, že člověk na místo nedorazí, a druhý cestovatel tak bude muset platit plnou cenu.

„Nejde jen o to, že to je pro sólo cestovatele cesta jak ušetřit. Můžete takto také poznat nové přátele, vybudovat si síť známých a podělit se o zážitky z daného města,” uvádí autoři nového projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám