Hlavní obsah

Řecko stávkuje, hoteliéři se ale nezapojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Řecku začala v úterý rozsáhlá stávka proti plošnému propouštění státních zaměstnanců. Na poledne svolaly odbory do centra Atén a dalších řeckých měst demonstrace. Turistům může stávka částečně zkomplikovat dovolenou.

Foto: Archiv Letiště Václava Havla

Z pražského letiště Václava Havla zatím do Řecka letadla startují bez komplikací. Ilustrační foto

Článek

Řecká stávka ochromí celou zemi. Například pacienti musí počítat s tím, že se jim ve státních nemocnicích dostane jen bezodkladné péče. Plány museli změnit i někteří turisté cestující za kulturou, protože řada muzeí a památek zůstala uzavřena. Zastavily se i některé autobusové linky aténské městské hromadné dopravy.

Problémy je třeba očekávat také v rámci vnitrostátních leteckých spojů. V časovém rozmezí od 12.00 do 16.00 místního času (11.00 až 15.00 SELČ) se totiž k protestům plánují připojit i zaměstnanci řízení letového provozu.

Letadla z Prahy cestují zatím bez omezení

Bez problémů přepravují cestující trajekty a do stávky se nechystají zapojit ani hoteliéři, banky, taxikáři či aténské tramvaje a metro. Letecký provoz mezi pražským letištěm a Řeckem během dopoledne fungoval bez omezení.

Na pražské letiště Václava Havla má v průběhu úterý přiletět 14 spojů a v opačném směru je plánováno 15 odletů. Všech devět ranních letů do Řecka vyrazilo včas. „Aktuálně nemáme žádné informace o tom, že by nějaký let měl být zrušen, nicméně situace se může změnit,“ řekla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Letadlo společnosti Aegean Airlines, s plánovaným odletem v 11.10, odstartovalo z pražského letiště do Atén s několikaminutovým zpožděním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám