Hlavní obsah

Pražská Malostranská mostecká věž se po rekonstrukci otevírá turistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První prázdninový den umožní turistům i Pražanům vstup do Malostranské mostecké věže, která je po rekonstrukci. Přístupná bude od 10:00 do 22:00. Zároveň bylo zrekonstruováno i turistické informační centrum Pražské informační služby v přízemí věže.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mají možnost si nejen prohlédnout zrekonstruovanou Malostranskou mosteckou věž, ale také využít zdejší infocentrum, které také prošlo změnami

Článek

„Malostranská mostecká věž otevírá 1. července stejně jako ostatní věže. Nyní budou mít lidé možnost vidět ji v autentické podobě,“ řekla ředitelka muzea hlavního města Zuzana Strnadová. Vstupenka na Malostranskou mosteckou věž stojí od dubna do září 75 korun, zlevněná 55 korun.

Trubači budou koncertovat

Muzeum, které se od loňska o všechny pražské věže (včetně Petřínské rozhledny) stará, zrušilo na Malostranské mostecké věži pravidelné troubení trubačů. Troubení každou hodinu vadilo především místním obyvatelům. „Vždy v sobotu od 18:00 do 19:00 tu ale nově chystáme koncerty trubačů,“ řekla Strnadová.

Více o věži

Věž vysoká 43,5 metru byla postavena po roce 1464. Stavba sloužila jako sklad a požární hláska. Původně měla mít zřejmě bohatou sochařskou výzdobu, připravené niky pro umístění soch ale zůstaly prázdné. Dnešní podoba věže pochází z let 1879-1883, kdy došlo k úpravě architektem Josefem Mockerem.

V přízemí věže bylo opraveno také turistické infocentrum. „Levý břeh patří mezi turisticky nejexponovanější části Prahy. V sezóně zde denně proudí desetitisíce lidí. Protože infocentrum v Malostranské věži neodpovídalo potřebám turistů, bylo nutné jej zrekonstruovat,“ řekla ředitelka infocentra Nora Dolanská. Centrum je otevřeno od čtvrtka 27. června do první listopadové neděle, a to denně od 10:00 do 18.00. Každý den ho navštíví přes 700 turistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám