Hlavní obsah

Město hříchu Las Vegas roztančil festival elektronické hudby

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku až do neděle zněly městem Las Vegas, nevadskou Mekkou zábavy, energické tóny festivalu Electric Daisy Carnival. Ten letos premiérově rozohní publikum i v Evropě, konkrétně v britské metropoli.

Foto: Profimedia.cz

Hudební show doplnily ohňostroje a hra světel v ulicích Las Vegas

Článek

V 90. letech se jednalo o jednodenní akci, dnes trvá dny tři. Electric Daisy Carnival je každoroční mezinárodní festival elektronické a taneční muziky, který se zrodil už roku 1997 v kalifornském Los Angeles. Odtamtud se během následujících let rozšířil v americké Kalifornii také do dalších měst.

Foto: Profimedia.cz

Festival je proslulý také svými veselými barevnými kulisami

Časem se festival v Americe rozrostl i do New Yorku, Chicaga v Illinois, texaského Dallasu nebo San Juan v Portoriku. Ročník 2013 přináší dobrou zprávu pro všechny evropské fandy tohoto hudebního žánru, kterým podobná událost na starém kontinentu chyběla. Festivalu se konečně podaří přeplavat oceán směrem k Evropě, a tak se v červenci Electric Daisy Carnival uskuteční v Londýně.

Foto: Profimedia.cz

V Las Vegas si energickou taneční hudbu užívá na festivalu každoročně více a více lidí

Na festival mají povolený vstup jen plnoletí účastníci. Loni jejich počet v Las Vegas přesáhl úctyhodných 300 tisíc. Vychutnat si tady mohli na stovku interpretů. Stejně jako letos byla atmosféra hudebních vystoupení doprovázená záplavou barevných světel, veselých kostýmů a další doprovodné zábavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám