Hlavní obsah

Zaměstnání snů: Šest šťastlivců obdrží za půlroční práci dva milióny korun

Novinky, Klára Fischleinová

Před několika měsíci se mohli zájemci z celého světa hlásit na šest pracovních pozic v Austrálii. Ovšem ne ledajakých, jednalo se o zaměstnání snů. Místa jsou obsazena a šesti šťastným nezbývá než závidět. A co jsou vlastně zač?

Foto: Profimedia.cz

Šestičlenná skupina mladých lidí se raduje z jedinečné půlroční pracovní příležitosti

Článek

Dáma má přednost. Obzvlášť, když je sama ve skupině mužů. Jako první se tedy sluší zmínit, že práci snů získala jako jediná žena Elisa Deterezová z Francie. Obsadila pozici rangerky v národním parku v oblasti Queenslandu. Postará se tak o propagaci a zviditelnění jeho přírodního bohatství, ať už mluvíme o rostlinách či zvířectvu.

Další z pozic, pro niž agentura Tourism Australia hledala vhodného kandidáta, byl dobrodruh. Šestadvacetiletý irský mladík Allan Dixon, který zvítězil ve výběrovém řízení, bude muset například zvládnout kempování ve volné přírodě i setkávání s domorodci.

Budou v přírodě i ve městech

Dobrodruhem od kosti je jistě i Greg Snell pocházející z Kanady. Na příští měsíce se totiž stal hlídačem divokých zvířat. V jeho kompetenci bude péče o chytré delfíny či neposedné klokany v severní Austrálii.

O něco pohodlnější práci získal čtyřiatřicetiletý Reach Keam z Velké Británie. Ten se do Austrálie přestěhuje společně s rodinou. Náplní jeho nového zaměstnání bude cestování a ochutnávání jídel. Jeho chuťové buňky možná ovlivní chod nejedné restaurace či vinařství v západní Austrálii.

Kreativní zaměstnání lifestylového fotografa získal Brazilec Roberto Deba. Díky jeho snímkům si turisté budou moci udělat předem obrázek o tom, jak se žije v Melbourne a co vše lze při návštěvě města podnikat.

Vyhlášeno bylo také výběrové řízení na pozici hlavního baviče. Tu obsadil Američan Andrew Smith, pravděpodobně vtipálek. Kromě návštěv a hodnocení nejrůznějších společenských akcí bude mít také na starosti organizaci sydneyského festivalu a silvestrovského ohňostroje.

Fantastická výplata

Parta šesti mladých lidí porazila asi půl miliónu dalších zájemců. Všichni za půlroční pracovní výkon, který by měl pomoci australskému turismu, obdrží v přepočtu okolo dvou miliónů korun. Přestože se do výběrového řízení hlásili i Češi, žádný z nich se svým motivačním videem bohužel neuspěl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám