Hlavní obsah

Skutečná krajina vypadá jako z dílny geniálního malíře

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malebnost a poklidně ubíhající čas venkovského života zaujaly amerického fotografa. Při cestách státem Washington vytvořil množství pestrobarevných portrétů zdejší krajiny, která se zdá být jako namalovaná talentovaným umělcem.

Foto: Larry Gerbrandt, Profimedia.cz

Krajina, v níž význam slova spěch lidé snad ani neznají.

Článek

Cihlově červená farma uprostřed žlutozelených luk a polí, nad tím blankytně modré nebe. Takto idylický výjev zobrazuje na jednom ze svých snímků šedesátiletý fotograf Larry Gerbrandt, původem z Los Angeles. Vydal se na cesty po americkém státě Washington, aby zmapoval venkov a přírodu.

Foto: Larry Gerbrandt, Profimedia.cz

Larry Gerbrandt zastihl farmáře, jak pracuje na svém poli.

Ve washingtonském okrese Whitman, poblíž městečka Palouse, odkrývá Gerbrandt harmonii života daleko od ruchu velkoměst. Na sérii fotografií ukazuje čistotu zdejší přírody v jejích nejpestřejších barvách i klidně plynoucí dny venkovanů. Palouse má pouze okolo 1000 obyvatel, takže tichý ráz zemědělské krajiny, v níž se nachází, nevyrušuje. V celém okrese žije přibližně 45 tisíc lidí.

Pullman je na rozdíl od Palouse největším městem okresu Whitman. Je domovem pro zhruba 30 tisíc obyvatel. I v okolí města Pullman se ale rozkládá nádherná krajina plná obyčejných, přesto velmi působivých motivů. Tak třeba zlatavá záplava řepky olejné není pro české oko ničím novým. V podání zručného fotografa se ale přece jen podobná scenérie stává až překvapivě ohromující podívanou.

Foto: Larry Gerbrandt, Profimedia.cz

Zdánlivě nekonečná řepkové pole poblíž města Pullman.

Gerbrandtovo portfolio je plné osiřelých míst v zapadlých koutech přírody. Lidskou přítomnost a neúprosnost času pak místy znázorňuje fotografiemi zrezivělých vraků automobilů, které zůstaly opuštěné pod širým nebem napospas počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám