Hlavní obsah

Letadlo čekalo dlouhé hodiny na ranveji, pasažérům čekání ukrátil orchestr

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Zpoždění letadla je nepříjemná věc. A jestli není příjemné čekání v prostorách letištního terminálu, uvnitř letadla na ranveji to bývá ještě horší. Nepříjemný zážitek se však může o poznání zlepšit, když cestujete se členy filharmonického orchestru, které dlouhé čekání nebaví podobně jako vás.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Filharmonie na palubě letadla v ČíněVideo: Reuters

 
Článek

Tři hodiny čekání na ranveji byly v pátek pro členy Filadelfského orchestru více než dost. Dohodli se s posádkou letadla, které čekalo na pekingském hlavním letišti, vyndali si nástroje a pustili se do toho, co jim jde nejlépe. Začali lidi bavit. A jak začít lépe než smyčcovým kvartetem č. 12 od Antonína Dvořáka.

"Nihao (čínský pozdrav - pozn. red.)! Filadelfský orchestr je právě na turné Čínou a míří do Macaa. Naši hudebníci by vám nyní chtěli nabídnout hudební překvapení," řekla jedna z členek sboru pasažérům předtím, než kapela spustila první rytmy.

Více než 100členný orchestr projíždí Čínou, aby tak oslavil 40leté výročí od svého prvního turné po komunistické zemi v roce 1973.

Malá část orchestru se rozhodla vydat se i do bývalé portugalské kolonie Macao, kde chtěla zahrát Dvořákův smyčcový kvartet na slavnostním večeru. Ten ovšem kvůli zpoždění letadla hudebníci nestihli. A ačkoliv krátká kulturní vložka pasažérům zvedla náladu, na ranveji si před vzletem posečkali ještě další čtyři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám