Hlavní obsah

Muž cestuje po světě a rýžuje zlato. Bez potíží se uživí

– Cardiff
Novinky, Jakub Kynčl

Když vás omrzí kancelářská práce a začne se vám chtít trávit čas v přírodě, vždy se najde cesta, jak uskutečnit svůj sen. Že to není nic až tak složitého nyní světu ukazuje Velšan Vincent Thurkettle. U své nové práce cestuje a užívá si krásné přírody.

Foto: Profimedia.cz

Vincent Thurkettle stráví dlouhé hodiny denně ve studené vodě, rýžování si však užívá.

Článek

Ač se to nemusí zdát, zlatonosných řek jsou po celé Evropě desítky, ve světě pak nejméně stovky. A ačkoliv někomu dost možná nemusí znít hledání zlatých vloček v chladné vodě jako vysněná práce, po dlouhých letech kancelářské práce to může být velmi zajímavá výzva.

Foto: Profimedia.cz

Někdy to jde pomalu, ale Thurkettle by neměnil ani za nic.

Pro Vincenta Thurkettlea šlo dokonce o tak zajímavou výzvu, že kvůli rýžování zlata dal výpověď ve své práci. Ve státní správě přitom vydělával slušných 50 000 liber (1,5 miliónu korun) ročně.

Foto: Profimedia.cz

I takové valounky Velšan za dobu svého rýžování našel.

Thurkettle nyní cestuje po světě a hledá v řekách zlato. Japonsko, Itálie, Kalifornie, Nový Zéland, Pyreneje, Laponsko - všechny tyto lokality už Velšan procestoval ve snaze vyrýžovat tam co nejvíce zlata. Když má dobrý den, může si vydělat až 200 liber (6000 korun). Ve volném čase se navíc ještě začal věnovat hledání pokladů, které by mu v případě šťastné trefy mohly vynést milióny.

Reklama

Související témata:

Související články

Amatérský zlatokop našel valoun za milióny

Životní nález za sebou má hledač zlata z australského města Ballarat. Našel pomocí detektoru kovu valoun o váze 5,5 kilogramu. Ještě není jasné, jaká část je...

Výběr článků

Načítám