Hlavní obsah

Moravské zemské muzeum představí dětem Afriku a její objevitele

Brno

Zejména těm nejmladším návštěvníkům je určena výstava o Africe a jejím objevování v brněnském Pavilonu Anthropos, kterou připravilo dětské oddělení Moravského zemského muzea (MZM). Hravou formou představuje tradiční kultury Afriky, stejně jako osudy českých cestovatelů, kteří pomáhali černý kontinent objevovat.

Foto: Moravské zemské muzeum

Výstava je určena zejména pro malé děti.

Článek

"Návštěvník se seznámí nejen s místní kulturou jednotlivých částí Afriky, ale také geografií, faunou, tradicemi a uměním různých národů a kmenů a zajímavých míst či afrických ,nej‘. Jednotlivé části výstavy jsou také doplněny výběrem africké fauny a exponáty získanými z expedic MZM," informovala Novinky Eva Pánková z Moravského zemského muzea.

Každý návštěvník může výstavu projít s pracovním listem v podobě cestovního deníku, do kterého si zapíše a zakreslí své poznatky. Muzejníci připravili také tematickou počítačovou hru, interaktivní předměty a speciální ozvučení sálu.

Foto: Moravské zemské muzeum

Výstava se bude konat až do konce února 2014.

Na přípravě výstavy se podílelo Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur v Praze. Přispěli také současní čeští cestovatelé a dobrodruzi, třeba Rudolf Švaříček a David Švejnoha. Expozice potrvá do 28. února příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám