Hlavní obsah

Aerolinky vysadily manžele na jiném kontinentu

Novinky, Klára Fischleinová

Manželský pár z amerického Los Angeles zažil cestovní dobrodružství, na které rozhodně nevzpomíná s radostí. Turecká letecká společnost jej totiž dopravila na jiný světadíl. Při rezervaci letenek spletla kódy letišť.

Foto: Profimedia.cz

Rušné ulice bangladéšské Dháky nebyly cílovou dovolenkovou destinací Sandy Valdiviseové a jejího muže.

Článek

Sandy Valdiviseová a její manžel Triet Vo mířili z Los Angeles do senegalského Dakaru v západní Africe. Místo toho se ale ocitli v jihoasijském Bangladéši, na letišti v Dháce. Turkish Airlines, jež si pro cestu manželé zvolili, popletly kódy letišť. To dakarské má zkratku DKR, dhácké DAC.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

„Řídili jsme se číslem letu na letenkách,“ cituje deník The Australian Sandy Valdiviseovou. Ta dodává: „Zkrátka předpokládáte, že je všechno správně.“ Když v letadle hlásili cestu do Dháky, dvojice Američanů se domnívala, že název Dakar jen vyslovují s rozdílným přízvukem. Až příliš pozdě zjistili, že se stal omyl.

Dlouhé čekání na kufry i omluvu

Zhruba 11 tisíc kilometrů od místa, kam manželé mířili, nahlásili tureckým aerolinkám chybu. Požadovali zajištění přesunu do Dakaru. Na dháckém letišti strávili přibližně půlden. Letecká společnost požadovala dohledání záznamu o původní rezervaci letenek, než pochybení uzná a zajistí nápravu.

Po přeletu do afrického Senegalu, který aerolinky nakonec zajistily zdarma, čekal pár další dva dny na svá zavazadla.

Foto: Profimedia.cz

Ulice západoafrického Dakaru. Právě tam si americký manželský pár rezervoval letenky.

Incident se odehrál loni v prosinci, situace ale stále není zcela dořešená. Podle britského deníku Telegraph volala Sandy Valdiviseová do Turkish Airlines poslední čtyři měsíce každý týden a žádala opakovaně o prošetření vzniklého omylu.

Mluvčí Turkish Airlines řekl pro Los Angeles Times, že se společnost hluboce omlouvá za to, co se stalo, a nabízí manželskému páru dvě letenky ekonomickou třídou kamkoliv v jejich letecké síti.

Reklama

Výběr článků

Načítám