Hlavní obsah

Peking nabízí Čechům tranzitní pobyt do tří dnů zcela bez víza

Právo, Pavel Urban

Velice atraktivní nabídku prezentovala v Praze čínská metropole: užijte si Peking – při tranzitu do 72 hodin bez víza. Jde o nový program, který od 1. ledna umožňuje turistům ze 45 zemí světa včetně České republiky vstupovat do hlavního města Číny přes jeho mezinárodní letiště a pobývat v této metropoli bez víza s podmínkou, že mají letenku s odletem do tří dnů.

Foto: Profimedia.cz

Zakázané město uvnitř Pekingu je pro turisty v čínské metropoli největším lákadlem.

Článek

S platnými cestovními doklady mohou pokračovat i na Tchaj-wan, potvrdil na dotaz Práva Cchao Pcheng-čcheng, zástupce ředitele výboru pro rozvoj cestovního ruchu Pekingu.

Nabídka ale platí pouze při cestě do Asie – při návratu je k zastávce v Pekingu vízum stále zapotřebí. Čína by evidentně uvítala, kdyby vízovou politiku usnadnila i Praha.

Číňané do Prahy cestují stále více

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (LIDEM) iniciativu ocenil a informoval, že Česká republika letošní rok posílí vízovou službu v Pekingu a v Šanghaji. Agentura CzechTourism, působící už v obou těchto megapolích, k tomu otevře nové zastoupení v Hongkongu.

Počet Číňanů mířících k nám totiž prudce stoupá: v roce 2007 jich bylo 38 tisíc, loni už 145 tisíc. Čínská ambasáda v Praze, jak řekla Právu její „dvojka“ Jen Jü-čching, vydala loni zhruba 10 tisíc víz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám