Hlavní obsah

Frankfurtské mrakodrapy otevřou zdarma své vyhlídky

Novinky, Klára Fischleinová

Německý Frankfurt nad Mohanem chystá pro všechny turisty, kteří netrpí závratí, dvoudenní akci, v rámci které se budou moci zdarma podívat do 18 zdejších výškových budov. O víkendu 25. a 26. května totiž proběhne ve Frankfurtu Festival mrakodrapů.

Foto: Profimedia.cz

Podobný výhled si snad i v pěkném květnovém počasí užijí účastníci Festivalu mrakodrapů v německém Frankfurtu. Na obrázku Commerzbank Tower

Článek

Podívat se na Frankfurt z různých výšek a bez placení vstupného budou moci turisté, kteří páté největší město Německa navštíví v průběhu posledního květnového víkendu.

Akce s názvem Festival mrakodrapů přímo vyzývá k tomu, aby se lidé na stavby a ulice města dívali alespoň na chvíli s pořádným nadhledem. Osmnáct zdejších mrakodrapů tomuto účelu skvěle poslouží.

Foto: Profimedia.cz

Messe Turm bude jedním z osmnácti mrakodrapů čekajících na návštěvníky ve dnech Festivalu mrakodrapů.

Jedním z nejznámějších frankfurtských mrakodrapů je Main Tower (Hlavní věž). V této šestapadesátipatrové budově vysoké 200 metrů je pro návštěvníky celoročně otevřena vyhlídka spojená s restaurací. Nejvyšším mrakodrapem města je ale Commerzbank Tower se svými 259 metry. Včetně antény dosahuje věž dokonce výšky 300 metrů.

Oficiální vyhlídkový prostor tu není, ale zájemci budou mít možnost projít si interiér stavby se zimními zahradami a pánové si mohou užít výhled ze 49. patra přímo z toalet. Na paty Commerzbank Tower šlape Messe Turm (Veletržní věž) s výškou 257 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Tower 185 je další metou dobrodruha Reinharda Kleindla.

Dvoudenní festival ovšem nebude jen o pendlování mezi mrakodrapy. Své umění ve Frankfurtu koncem května předvede například švýcarský atlet a provazochodec Reinhard Kleindl, který je proslulý svým umem přejít v úctyhodných výškách po nataženém laně. Na Festivalu mrakodrapů se pokusí o světový rekord.

Foto: Profimedia.cz

Reinhard Kleindl je schopný udržet rovnováhy i při delší procházce po nataženém laně. Koncem května předvede svůj um i ve Frankfurtu.

Kleindl v průběhu frankfurtského festivalu plánuje přejít ve výšce 185 metrů mezi dvěma věžemi budovy Tower 185. Bohaté zkušenosti má i s balancováním po laně nataženém mezi skalami. Jeho vystoupení je tedy jedním z největších taháků festivalu.

10 mrakodrapů Frankfurtu

Commerzbank Tower, výška 259 metrů

Messe Turm, výška 257 metrů

Westendstrasse 1, výška 208 metrů

Main Tower, výška 200 metrů

Tower 185, výška 200 metrů

Trianon, výška 186 metrů

Opernturm, výška 170 metrů

Silbertum, výška 166 metrů

Westend Gate, výška 159 metrů

Deutsche Bank Twin Tower, výška 155 metrů

Reklama

Výběr článků

Načítám