Hlavní obsah

Gigantická dřevěná horská dráha v Číně dosahuje šílených rychlostí

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrodružná jízda čeká každého, kdo se odváží nastoupit do vozítka horské dráhy v zábavním parku Knight Valley v čínském Šen-čenu. To se totiž řítí po dřevěné konstrukci vystavěné v zelených svazích kopce až závratnou rychlostí.

BEZ KOMENTÁŘE: Konstrukce dřevěné horské dráhy v Číně působí vratce. Jízda tu není pro slabší povahy

 
Článek

Téměř 1,5 kilometru dlouhá trasa horské dráhy se vlní a točí v parku Knight Valley v Šen-čenu v Čínské lidové republice. Na klikaté dráze nazvané Mountain Flyer se můžete svézt až děsivou rychlostí 98,5 kilometru v hodině.

Horská dráha, jejíž konstrukce je postavená ze dřeva, může mnohým nahnat hrůzu. Odvážnější návštěvníci si ale jízdu zopakují při návštěvě parku i několikrát. Vozítko pak s nimi projíždí krátkými tunely, míří strmě nahoru i dolů. V některých úsecích se dráha naklápí do stran tak výrazně, že se nejeden cestující děsí toho, aby z vozíku nevypadl.

Tato atrakce určená turistům, kteří mají pro strach uděláno, byla zpřístupněna v zimě roku 2011. Po dráze jezdí dvě vozítka, z nichž každé má místo pro 24 odvážlivců.

TIP: Na dřevěných horských dráhách se můžete svézt také na Coney Islandu v New Yorku, Kings Islandu v Ohiu nebo v německém zábavním areálu Heide park v Soltau mezi Hamburkem a Brémami.

Zaostřeno na Šen-čen

Leží v čínské provincii Kuang-tung.

Žije v něm zhruba 8,5 miliónu obyvatel.

Je tu málo historických památek.

Šen-čen leží ve vlhkém subtropickém klimatu, kde jsou suchá jara a mírné zimy.

Stojí tu nejvyšší budova Čínské lidové republiky - mrakodrap Ping An Finance Center dosahující výšky 660 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám