Hlavní obsah

Paříž se stává rájem kapsářů

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská policie si neví rady s kapsáři. Prvním krokem,který byla nucena učinit, bylo vyslání 20 dalších policistů do ulic. Ti by měli zběsilou situaci zastavit. Cílem zlodějů se stávají nejčastěji čínští a ruští turisté. Informoval o tom britský Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Při kochání se krásami Paříže si dobře hlídejte cennosti.

Článek

Podle zaměstnanců muzea Louvre jsou mezi kapsáři také děti. Dodávají, že kapsáři už neokrádají jen turisty, ale dokonce se snaží obrat i samotné zaměstnance. A navíc jsou stále agresivnější. Problém přiznává i francouzská policie, podle které se v minulém roce výrazně zvýšilo množství drobných krádeží ve francouzské metropoli, zejména pak v dopravních prostředcích.

"V oblastech turistických lokalit, jako je Louvre, byli zloději takřka vždy. Jenže v posledním roce a půl začaly být gangy více agresivní, je jich více a spolupracují komplexněji. Nic je nemůže zastavit," uvedla zástupkyně muzea Sophie Aguirreová.

Ředitel Pařížského turistického úřadu Paul Roll věří, že kapsáři neodradí turisty před návštěvou Paříže. Zároveň však dodal, že je nutné podniknout určité kroky. "Je to něco, co nemůžeme skrývat a co musíme brát velmi vážně."

Okrást asijské turisty není složité

"Velké množství cizinců postižených krádežemi je ruské a čínské národnosti. V jejich kultuře je běžné nosit u sebe větší množství peněz a platit vše v hotovosti, nikoliv platebními kartami. A právě to přitahuje pozornost zlodějů. Mnoho asijských turistů pak postává u obchodů Louis Vuitton na Champs-Elysées a žádá kolemjdoucí, zda by jim mohli za jejich peníze koupit různé kabelky, protože prodejce omezuje nákup jedné osoby na dva kusy," popsal Roll, podle kterého jsou přesně tito turisté pro zloděje ideálním cílem.

A co tedy turistický úřad dělá pro nápravu věci? "My bohužel můžeme pouze poskytovat informace. Tiskneme bezpečnostní letáčky v mnoha jazycích," dodal Paul Roll. Zakročit tak musí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám