Hlavní obsah

Příbram začne lákat turisty na jízdu speciálním vláčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

V Příbrami letos začne pravidelně jezdit turistický vláček. Cílem je zvýšit návštěvnost města. Pořízení soupravy, která se bude pohybovat po silnici, vyjde na 1,6 miliónu korun. Vlak by měl být plně v provozu nejpozději na městské slavnosti 8. června, jak řekl radní Juraj Molnár.

Foto: Archiv města Znojmo

Podobný vláček pro turisty, jaký jezdí ve Znojmě, chystá i Příbram. Ilustrační foto

Článek

Podle místostarosty Ivana Šedivého dosud nebylo rozhodnuto o trase, kterou bude turistický vláček se čtyřmi vagóny projíždět. Radní budou vybírat z šesti variant, k nimž se vyjadřovala dopravní komise města i policie. "Vybíráme tu nejlepší, nejbezpečnější trasu," uvedl Šedivý.

V minulosti se hovořilo o tom, že by souprava jezdila z Pražské ulice a náměstí TGM na Svatou Horu, do akvaparku a také do areálu Hornického muzea Příbram.

Rozhodnuto zatím nebylo ani o tom, jak bude vláček provozován a zda bude jízda zdarma, nebo se za ni bude platit. Vláček měl v Příbrami jezdit už loni. Radnice ale musela tendr na dodavatele zrušit, protože se do něj přihlásila jen jedna firma. V nové soutěži radní vybírali ze tří nabídek.

Turistický vláček začal loni jezdit také mezi Benešovem a zámkem Konopiště. Podobný projekt chystali i v Kutné Hoře, nakonec od něj ale ustoupili. Podle stanoviska dopravní policie by provoz vláčku představoval neúměrné bezpečnostní riziko a výrazně by zpomaloval dopravu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám