Hlavní obsah

Už tak titěrné toalety v letadlech se budou ještě zmenšovat

Novinky, Jakub Kynčl

Možná máte za to, že toalety v letadlech už jsou v této chvíli velmi malé. Natož, aby se ještě zmenšovaly. Ale ouha, v nových letadlech budou totiž toalety v ekonomické třídě ještě o něco menší. Aerolinky chtějí díky tomuto kroku mít v letadlech více míst. Lidé sedící před záchody si budou moci i nadále sklopit své sedačky do stejné polohy jako ostatní cestující.

Foto: Profimedia.cz

Že už nyní nejsou toalety v letadlech komfortní? Lepší to nebude.

Článek

Nové rozvržení interiérů letadel typu Boeing 737 ušetří tolik místa, že budou moci aerolinky přidat do strojů dokonce ještě více sedaček. Informoval o tom deník Wall Street Journal na základě prohlášení floridské společnosti B/E Aerospace, která toalety pro nové stroje navrhovala.

Toalety v ekonomické třídě tak budou ještě o něco menší, než je nynější obvyklá velikost metr krát metr. Záchody v prémiové třídě se ale zmenšovat nebudou.

Americké Delta Airlines by se měly stát jedněmi z prvních aerolinií, které budou disponovat letadly se zmenšenými toaletami. Podle všeho jim tato změna umožnila přidat do strojů Boeing 737-900 hned čtyři místa v ekonomické třídě.

Aerolinky tvrdí, že lidé změnu ani nezaznamenají, protože nový design toalet prý využívá doposud nevyužité místo za umyvadlem. Letadla s těmito toaletami budou uvedena do provozu už v tomto roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám