Hlavní obsah

Finský hotel hledá profesionálního spáče

Novinky, Klára Fischleinová

Pětitýdenní brigádu nabízí finský hotel v centru Helsinek. Hledá nocležníka, který bude postupně testovat jednotlivé pokoje i hotelové služby. Překážkou pro řadu zájemců ovšem může být jazykový požadavek.

Foto: Profimedia.cz

Za pětitýdenní pobyt v hotelovém pokoji nezaplatí vítěz výběrového řízení v Helsinkách nic, naopak za to dostane výplatu. Ilustrační foto

Článek

Finský hotel v srdci Helsinek shání profesionálního spáče, který za dobu 35 dní a nocí vyzkouší postupně všech 35 pokojů a dostupný hotelový servis. Tuhle pohodlnou práci může ale získat jen ten, kdo má dobré vyjadřovací schopnosti a výbornou znalost angličtiny i finštiny. Schopnost komunikace v ruštině je pak výhodou.

Hotel Finn, umístěný v historické budově v centru města, nemá bar ani restauraci. Jíst chodí hosté do sousedního podniku. Po rozsáhlé renovaci potřebuje hotel reklamu, aby se potenciálním návštěvníkům představil v novém kabátu. Od této kampaně si vedení slibuje výraznou propagaci.

Výše odměny je zatím nejasná

Zájemce, který místo profesionálního hosta získá, bude o svém pobytu psát pravidelně příspěvky na speciální blog na webových stránkách hotelu. Pisatel by kromě toho měl k náplni blogu přidat také tipy na různé helsinské turistické atrakce.

Helsinky v číslech

Rozloha finské metropole je 715 kilometrů čtverečních.

Na území Helsinek žije okolo 600 tisíc obyvatel.

Město bylo založeno roku 1550.

Spojení Helsinek a osmi dalších měst tvoří takzvané Velké Helsinky, které jsou domovem pro přibližně 1,3 miliónu lidí.

Zatím se do výběrového řízení finského hotelu přihlásilo zhruba 800 zájemců ze všech koutů světa. Řízení skončí poslední dubnový den. Nástup do nového zaměstnání pak vítěze čeká 17. května. Výše honoráře zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám