Hlavní obsah

Ledečský hrad se turistům mění před očima

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách dřívější konírny vznikly nové toalety, které na Ledečském hradě návštěvníkům po léta chyběly. Zdejší muzeum se přestěhovalo do bývalé šatlavy a v loni zpřístupněných půdách nově přibyla galerie. Turistických lákadel v areálu Ledečského hradu rychle přibývá.

Foto: Archiv Ledečského hradu

Opravy Ledečského hradu už spolkly milióny korun.

Článek

Od úterý 2. dubna bude na Ledečském hradě na Vysočině znovu otevřené muzeum, jehož sbírky se tu usídlily už v roce 1938. Od letoška jsou ale přestěhované do míst, kde se dříve nacházely šatlavy. Z původního prostorného klenutého sálu jsou exponáty přemístěny do tří menších místností.

Foto: Archiv Ledečského hradu

Exponáty hradního muzea se přestěhovaly. Turisté, kterých tu rok od roku přibývá, ale o nic nepřijdou.

Od minulé návštěvnické sezóny se mohou turisté při prohlídce Ledečského hradu podívat také do půdních prostor. Ty jsou přístupné po lávkách ve výšce 16 metrů. Velkou úlevou bude pro návštěvníky hradu nové sociální zařízení, které bylo vybudováno v prostorách bývalé konírny na nádvoří. Poměrně nově jsou opraveny také střechy, kromě toho probíhá i obnova fasád.

Zajímavost: Ledečský hrad pocházející ze 13. století je oblíbenou filmařskou lokalitou. Kupříkladu v roce 2012 se tady natáčela pohádka Šťastný smolař.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám