Hlavní obsah

Na ostrov diskoték za podivnými úkazy

Novinky, Klára Fischleinová

Ostrov Ibiza je rájem mladých turistů, protože nabízí prakticky nepřetržitou hudební zábavu a atraktivní noční život. Byla by ale škoda omezit se při návštěvě Ibizy pouze na tuto její část. Hojně navštěvovaný španělský ostrov má totiž pro turisty i jiné atraktivní cíle. Některé z nich nahánějí husí kůži.

Foto: Profimedia.cz

Vybavte si na tomto místě na Ibize všechny příběhy o pirátech, které znáte, a vychutnejte si dobrodružnou atmosféru výletu.

Článek

Téměř samozřejmou zastávkou mladých turistů, kteří se vydají na Ibizu, bývá mimo jiné pláž Playa de Las Salinas, na níž je jeden z nejvyhlášenějších plážových barů na ostrově. Večer se tu návštěvníci rozhodně nenudí. V baru se hraje zejména moderní hudba a tančí se až do rána.

O poznání klidnější koupání, přestože ve společnosti desítek dalších turistů, si lze vychutnat na písečných plážích v oblasti vesničky Cala Vadella nebo u zátoky Cala Bassa.

Foto: Profimedia.cz

Koupání v moři k dovolené na Ibize neodmyslitelně patří. Jednou z oblívených a poklidnějších pláží je Cala Bassa.

Ovšem část dovolené by mohla na Ibize posloužit k prozkoumání zdejších jedinečností. Kdo se vydá po stopách místní historie, nebude zklamán. Možností, kam na Ibize vyrazit za poznáním, je několik. Jako první se nabízí procházka hlavním městem Eivissa (Ibiza), prohlídka jeho starobylého centra, rybí čtvrti s pestrobarevnými domečky a pevnosti Dalt Vila.

Foto: Profimedia.cz

Pohled z přístavu na hradby pevnosti v hlavním městě Ibizy. Patrná je i historická architektura staré části metropole.

Další variantou průzkumnického výletu je pobřežní oblast u města Es Cubelles. Tam se totiž k nebi vzdouvá nejvyšší hora ostrova, jejíž vrchol se nachází 475 metrů nad mořem. Zdejší respekt budící útesy zdobí kamenné pirátské věže. Od nich je možné dohlédnout k nedalekému skalnatému ostrůvku Es Vedrá, na nějž se pořádají výletní plavby a který je podle některých vrcholkem bájné Atlantidy.

Foto: Profimedia.cz

Tajuplný ostrov Es Vedrá u jihozápadního pobřeží Ibizy je předmětem starých mýtů a legend.

Jestli holdujete pěší turistice a nevadí vám provozovat tuto činnost ve slunečním žáru, nechte žabky v hotelu a vyrazte k solným polím Las Salinas na jihu Ibizy nebo do svahů pohoří Els Almunts. Cestou jistě najdete i příležitost k osvěžujícímu vykoupání v moři, takže plavky si vezměte pro jistotu s sebou.

Zahaleno tajemstvím: Zvláštní úkazy zažil na ostrůvku Es Vedrá mnich Francisco Palau, který žil v Es Cubelles a na tichém ostrově hledal klid k meditacím. Při pobývání ve zdejší jeskyni slýchal hlasy a v jeho zápiscích se objevily také zmínky o zjevení bytostí ozářených jasným světlem. Podobné zkušenosti popisovali i někteří rybáři, kteří se kolem Es Vedrá plavili.
Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Ibiza v číslech

Na ostrově žije více než 106 tisíc obyvatel.

V hlavním městě Eivissa (Ibiza) žije okolo 40 tisíc lidí.

Rozloha ostrova čítá 571 kilometrů čtverečních.

Ibiza je třetí největší z Baleárských ostrovů.

Od 50. let minulého století začalo na pobřeží ostrova vyrůstat množství hotelů, které napomohly rychlému vývoji Ibizy k pozici významného turistického střediska.

Délka ostrova je 41 kilometrů, šířka 22 kilometrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám