Hlavní obsah

Cesta kolem světa za jediný víkend

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do rozličných koutů Země se vydají příští víkend návštěvníci cestovatelského festivalu Kolem světa. Nabitý dvoudenní program je zaveze do Makedonie, končin jižního Balkánu i na Island.

Foto: Archiv Vladimír Lemberk

Povídání o životě na Madagaskaru si připravil na letošní ročník cestovatelského festivalu zoolog a dobrodruh Vladimír Lemberk.

Článek

V Kulturním domě a Multikině Ládví se bude v sobotu 23. i v neděli 24. března cestovat napříč světadíly. Festival Kolem světa přivede na jedno místo různé cestovatele, aby vyprávěli o svých zážitcích i zkušenostech.

Chystáte se na Nový Zéland? Přijďte si poslechnout o nástrahách i krásách zdejších hor či sopek. Hledáte na svých cestách podvodní dobrodružství? Potápění na Galapágách je věnovaná část programu prvního festivalového dne.

Sázka na jistotu

„Kdybych měl vypíchnout to nejzajímavější ze soboty, byly by to určitě přednáška 20 000 kilometrů Jižní Amerikou od Dana Přibáně, která slavila velký úspěch už na festivalu v Brně. Táhnout bude určitě i přednáška Madagaskar – život bez DPH od Vladimíra Lemberka, který si s ní už dříve vysloužil aplaus ve stoje. A přednáška Sex v pěti dílech světa snad ani speciální pozvánku nepotřebuje. Ale pozor, je přístupná až od 15 let,“ řekl Novinkám pořadatel festivalu Karel Wolf.

Jestli se vám nechce na pražském Ládví trávit oba celé dny, navštivte jen jednotlivé části programu. Kromě prvního dne festivalu nabízí i ten druhý lákavá témata pro dobrodruhy i pohodlnější turisty. Celý program festivalu můžete najít ZDE.

„Z nedělního programu bych pak doporučil přednášku o Etiopii, na které bude přítomno i několik místních. Koho pak lákají opravdu nádherné fotografie, tak bude nadšen večerní přednáškou o Austrálii v podání Jana Březiny,“ dodal Wolf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám