Hlavní obsah

Dubajský nejvyšší hotel světa slavnostně zahájil provoz

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Své brány turistům ve středu otevřel nejvyšší hotel světa. Cena za noc na jednu osobu tady vychází v přepočtu na téměř 6400 korun, jíst tu hosté mohou v jedné z devíti restaurací a pít v některém z pěti barů. Dubajská chlouba ale vítala první hosty už loni v listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Řetězec hotelů JW Marriott Marquis patří ve světě k těm nejluxusnějším.

Článek

Dvě věže dubajského hotelu JW Marriott Marquis fascinují média i cestovatele už řadu měsíců. Na konci roku 2012 jedna z věží hostila první oficiální návštěvy. Pro veřejnost se ale prostory této hotelové věže otevřely až tento týden. Středeční slavnostní zahájení provozu bylo pro Dubaj i Spojené arabské emiráty důležitou událostí. Druhá hotelová věž bude v provozu pravděpodobně někdy v příštím roce.

Foto: Profimedia.cz

Obě hotelové věže jsou stejně vysoké. Chlubí se 355 metry.

Obě budovy JW Marriott Marquis se tyčí do výšky 355 metrů, což je o dvacet metrů více, než měří taktéž dubajský hotel Rose Tower. Tím se tento hotel stal nejvyšším na světě a vysloužil si zápis do Guinessovy knihy rekordů. V každé z věží je 684 pokojů a 120 apartmá. Z toho dvě jsou prezidentská. Čtyři pokoje jsou speciálně vybaveny pro tělesně postižené hosty.

Foto: Profimedia.cz

Za luxus si v tomto hotelu hosté jak se patří připlatí.

Co se týče zábavy a volnočasového programu, není třeba vycházet z hotelového areálu. Hosté tu mohou navštívit kteroukoli z devíti restaurací či dvou tanečních sálů. Večery vybízejí k vyzkoušení zdejších pěti barů. Připraveny jsou pro hosty také lázně a wellness klub. Plavecké odreagování nabízí bazén v 7. patře hotelu. Celkem má každá věž 77 pater. Mimo jiné se v nich nachází také 14 různých obchodů a konferenční centrum.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám