Hlavní obsah

Thajské plovoucí trhy jsou chaotickým zážitkem pro všechny smysly

Novinky, Klára Fischleinová

Zatímco dříve byly plovoucí trhy v Thajsku běžnou součástí života, dnes jsou především zábavou pro turisty. Koupit si tu mohou tretky všeho druhu i kulinářské speciality připravované na člunech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na tradičním plovoucím trhu v Thajsku se prodává zboží přímo z lodíVideo: Reuters

 
Článek

Stejně jako se proplouvá ulicemi města v italských Benátkách, i v Thajsku lze přímo z loďky či člunu poznávat místní kulturu. A to dokonce všemi smysly. Zatímco oči a ruce nevědí čeho se dříve ve změti barevného zboží chytit, ústům a nosu lahodí zatím nepoznané vůně a chuti. Celou atmosféru zážitku dokresluje halas trhovců a turistů.

Snad nejproslulejším thajským plovoucím trhem je ten v Damnoen Saduak. Leží v provincii Samut Sangkhram Ratčaburi vzdálené zhruba 80 kilometrů jihozápadně od Bangkoku. Můžete sem dorazit buď na člunu a vidět trh očima obchodníků, nebo autobusem.

Dosud nepoznané chutě Thajska

Ochutnat tu lze kromě tropického ovoce například také čerstvou kokosovou šťávu. Obzvláště ti, kteří si rádi pochutnávají na mořských plodech, si tady přijdou na své. Dary moře jsou na plovoucích trzích k mání čerstvé i tepelně upravené. Trhovci na člunech z nich celý den vaří nejrůznější lahůdky. Například pečené krevety nebo grilované chobotnice byste si neměli nechat ujít.

Dalšími místy s plovoucími trhy, na které se v Thajsku můžete vypravit, je Tha Kha ležící jen asi 10 kilometrů od trhu v Damnoen Saduak nebo Taling Chan, trh sídlící blízko Bangkoku.

Užít si plovoucí trhy znamená ignorovat všudypřítomné davy a sem tam nevábně špinavé prostředí. Teprve jakmile se vám podaří splynout s okolním chaosem, vstřebáte kulturu a kouzlo plovoucích trhů naplno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám