Hlavní obsah

Každá pátá žena cestuje letadlem na vysokých podpatcích

Novinky, jky

Proč je tak složité společné cestování mužů a žen? Obě pohlaví mají totiž značně rozdílné návyky ohledně balení i samotného aktu cestování. Výzkum společnosti British Airways jasně ukazuje, že sladit mužské a ženské zvyklosti může být někdy docela zábava.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se sice do letadel upravují méně než muži, každá pátá si ale vezme vysoké podpatky.

Článek

Pokud jste si už někdy říkali, že jsou muži v letadlech poměrně přitažliví, zatímco ženy působí, jakoby seděly na gauči před televizí, možná jste nevědomky uhodili hřebíček na hlavičku. Podle studie britských aerolinek věnují před cestou letadlem mnohem více času svému zevnějšku muži. Celých 32 procent z nich se oblékne tak, aby během letu svým vzhledem zaujalo. Stejným způsobem se na cestu připravuje jen 12 procent žen.

Naprostá většina cestujících rovněž uvádí, že se snaží před cestou letadlem obléci co nejpohodlněji. Synonymem pohodlného oblečení je lehké triko a džíny pro 71 procent žen a 75 procent mužů. Celých 15 procent mužů však uvedlo, že běžně létá v obleku, naproti tomu jen 11 procent žen létá ve formálním kostýmu. Podpatky však nosívá celých 19 procent žen.

Všechny Němky řeší vlasy

Třetina žen věnuje před letem zvláštní pozornost svým vlasům. Nejvíce v péči o účes vynikají Němky. Neuvěřitelných 99 procent z nich se do letadla speciálně češe. Totéž činí pouze 20 procent dotazovaných mužů. Každá šestá žena si navíc někdy koupila oblečení speciálně k příležitosti cesty letadlem.

Aerolinky British Airways rovněž provedly speciální průzkum mezi českými cestujícími. Studie ukázala, že naprostá většina Čechů je schopna sbalit se na cestu do dvou hodin (64 procent). Za půl hodiny to ale zvládnou už jen čtyři procenta.

Co sbalit první? Sluneční brýle

Rychlejšími "baliči" jsou muži, celých 60 procent z nich je schopno si zabalit kufr do 90 minut, zatímco v případě žen to dokáže pouze 43 procent z nich. Většina Čechů si na cestách vystačí maximálně se šesti kusy kosmetiky. Ženy si vozí kosmetiky výrazně více. Se třemi kusy si vystačí 36 procent Čechů, ale jen 10 procent Češek.

Kuriózní je, že celých 51 procent dotazovaných uvedlo, že první věcí, která před cestou putuje do zavazadla, jsou sluneční brýle.

Reklama

Výběr článků

Načítám