Hlavní obsah

Nová aplikace nabízí jízdní řády evropských železnic. Funguje i bez internetu

Novinky, Klára Fischleinová

Bezplatná mobilní aplikace usnadní majitelům chytrých telefonů cesty po Evropě. Dokonce i bez připojení k internetu vyhledá jízdní řády mezinárodních vlakových spojů. Je také nástrojem k získání cestovatelských výhod.

Foto: railplannerlive.co.uk

Aplikace Rail Planner potěší ty, kteří rádi prozkoumávají Evropu výhradně vlakem.

Článek

Mobilní aplikace Rail Planner funguje po stažení do telefonu i v režimu offline. Uživatelé tedy v zahraničí nemusí platit za stahování dat z internetu. Kromě jízdních řádů evropských vlakových spojů dokáže aplikace, vyvinutá společností HaCon, nalézt také nejbližší nádraží.

Aplikaci ocení především uživatelé jízdních dokladů Eurail Global Pass, které platí ve více než dvaceti zemích Evropy. Především pro ně je určená. Tyto jízdní doklady platí i v České republice. Zakoupit se dají na dobu několika dní i měsíců.

Cesta ke slevám

Jízdné v první třídě na 15 dní (využitelné po dobu dvou měsíců) vyjde na osobu v přepočtu na téměř 19 tisíc korun. Musíte však cestovat ve dvou a více lidech. Ve zvýhodněných akcích lze ale pořídit patnáctidenní jízdní doklad, taktéž v první třídě, v přepočtu za zhruba 12 200 korun. Jako bonus pak dostanou pasažéři navíc 2 dny cestování vlakem zdarma. Jízdné je ale v tomto případě nutné využít v kratším, přesně daném, časovém rozmezí. Zlevněné ceny pak mají děti od 4 do 11 let, mladí ve věku 12 až 25 let a senioři.

Komu nastavené služby aplikace Rail Planner nestačí, může využít i některý z dalších benefitů. Těmi jsou slevy na různé lodní plavby, ubytování ve vybraných evropských hotelech, zlevněné vstupenky do muzeí a další bonusy.

Nahrané jsou v aplikaci také mapy vlakových tratí v metropolích starého kontinentu. K dispozici je například železniční schéma Londýna, Barcelony, Berlína, Paříže nebo Amsterdamu. Samozřejmě včetně vyznačených hlavních ulic a významných míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám