Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Čokoládovým světem a ptačím dnem až na duhový bál

Novinky, Klára Fischleinová

Tento víkend je dalším, který patří masopustním průvodům masek. Kromě nich ale probíhá řada zábavných i poučných výstav a sportovních akcí. Stačí si jen vybrat.

Foto: Archiv Čokoládového muzea

Dílny v Čokoládovém muzeu nechávají průchod dětské fantazii. Nechte své ratolesti vykouzlit sladký obrázek.

Článek
Praha

Ledové zázraky

Přímo v Galerii Harfa budou tento víkend pracovat sochaři s ledovými kvádry. Proměňovat je budou v polární zvířata v jejich reálné velikosti. Podívaná pro děti i dospělé bude probíhat celou sobotu. V neděli pak začne ve 14:00 slavnostní vyhlášení výsledků soutěže o nejkrásnější sochu víkendu.

Čokoládové opojení

Do sladké říše čokolády se můžete se svými ratolestmi vydat do Čokoládového domu v pražské Oldřichově ulici. Tam si během obou víkendových dnů můžete prohlédnout expozici čokoládových obrazů umělce Vladimíra Čecha nebo zhlédnout film o historii téhle sladké pochoutky. Speciálně pro děti je tu pak připravená dílna s několika druhy čokolády i ovocem. Více o programu Čokoládového domu čtěte zde.

Středočeský kraj

Pohádková prohlídka zámku

Zámek Mníšek pod Brdy zve v sobotu i v neděli děti s rodiči na prohlídku s pohádkovou průvodkyní. Ta zavede malé i velké návštěvníky do šlechtických koupelen i dětského pokojíčku s hračkami malých aristokratů, ukáže také velké loutky vodníka, ježibabu a další zámecké bytosti. Bližší informace o akci hledejte zde.

Jihočeský kraj

Sněžné radovánky na Lipně

V sobotu se od 10:00 bude konat ve skiareálu Kramolín na Lipně akce EMTC Snow Adventure. Účastníci si tu zařádí na snowboardovém trenažéru, snowtubingových „pneumatikách“ nebo při běhu na sněžnicích. Zahřát se tu budou moci horkým punčem nebo palačinkou. Program akce je sestavený pro celou rodinu.

Plzeňský kraj

Masopust: Jen mě holka nevopusť

Masopustní veselí s vtipným podtitulem přichystalo město Plzeň. I tam se počítá s účastí celých rodin včetně nejmenších ratolestí. Ty se budou veselit a rejdit od 17.30 v restauraci Na Spilce, kde večer proběhne pohřbívání Masopusta a lidová veselice pro dospělé. Všechny informace najdete zde.

Karlovarský kraj

Masopustní reje masek pokračují

V Chebu bude v sobotu od 14:00 řádit v masopustním průvodu rej masek. Nebude chybět pohřbívání Masopusta ani vyhlášení nejpovedenější masky. O hudební doprovod se postará kapela Kartáč a hodovat budou moci účastníci na bohatém masopustním trhu. Od 15:00 je chystaná pohádka ve Valdštejnské obrazárně. Téma je Šašek stokrát jinak, všechny druhy masek jsou tu vítány. Organizátoři pouze připomínají, aby si nikdo nezapomněl přibalit dobrou náladu. Více o akci najdete zde.

Ústecký kraj

Ze zoo až na zámek

O nejchutnější masopustní koblihu se bude soutěžit v sobotu prostorách Zoologické zahrady v Děčíně, takže nechte pomalu kynout těsto, ať do sobotních 14:00 máte hotovo. Komu se nechce péct a dává přednost spíše následné fázi, může se zúčastnit soutěže o nejrychlejšího jedlíka. Pak už se celý průvod masek i účastníků „v civilu“ potáhne až k Děčínskému zámku. Vítěz soutěže o nejlepší masku bude mít navíc privilegium jet na masopustním oslíku přímo v čele průvodu. Více o soutěžích, pravidlech, cenách i programu čtěte zde.

Liberecký kraj

Výhradně pro děti

V sobotu se od 13.00 otevřou dveře Sokolovny v Bozkově jen a jen dětem. Koná se tu odpolední dětský karneval. Fantazii se při výrobě masek meze nekladou. Termín akce si připomeňte zde.

Královéhradecký kraj

Náchodské maskování

V Náchodě odstartuje víkend už páteční karneval v mateřském centru Macíček. Tam jsou zvány všechny maminky s dětmi do čtyř let. Od 10:00 se tu děti vyřádí společně s Křemílkem, Vochomůrkou a dalšími kamarády z večerníčků a pohádek. Více o karnevalu najdete zde.

Neděle v Jičíně

Masarykovo divadlo v Jičíně si přichystalo program pro děti do sedmi let na nedělní odpoledne. Soutěžit, hrát si a tancovat se tu bude od 16:00. Karneval plný veselé zábavy bude moderovat Pavel Šejn.

Námořníci na parketu

Přímo v Hradci Králové vypukne v neděli od 15:00 velký námořnický bál. Zváni jsou rodiče s dětmi do šesti let. Dvouhodinový program je plný poznávacích her, soutěží i odměn. Příchod v tematickém kostýmu platí jak pro děti, tak pro dospělé. Více o akci čtěte zde.

Pardubický kraj

Maškarní na ledě

V sezóně karnevalů pokračují i Svitavy. Tady se ale tradici rozhodli trochu obměnit. Masky tu budou poletovat na bruslích po ledě. Soutěžit a rejdit v kostýmech se bude v sobotu od 14:00 na místním zimním stadiónu. Děti v maskách mají vstup zdarma, bez masek za 10 korun. Případní bruslaři bez převleku zaplatí 25 korun.

Vysočina

Současné umění ve Znojmě

Expozice věnovaná umělecké tvorbě mezi lety 2001 až 2013 zaujme kromě milovníků umění také děti, protože právě tyto exponáty odráží dobu i kulturu, v níž vyrůstají. Edukativní výlet můžete podniknout od pátku až do 16. března letošního roku v 1. patře znojemského Domu umění.

Jihomoravský kraj

Uzené slavnosti

Hrad Veveří tento víkend ovládnou nejvyhlášenější moravští uzenáři. Na programu akce Slavnosti moravského uzeného je ochutnávka uzeného, ale i medoviny nebo vína. Kromě moravské zabijačky čekají návštěvníky také praktické dílny v čele s mistry řezníky a soutěže i zábavní program pro děti. Více o akci najdete zde.

Olomoucký kraj

Ptačí den

Sobota bude od 10:00 v moravském Sluňákově patřit dětem a opeřencům. Připraveny budou ptačí pohádky, žížalové hody i praktické rady, co patří do krmítka. Více o aktivitách v programu čtěte zde.

Zlínský kraj

Duhový bál ve Zlíně

Pro rodiče s dětmi je v sobotu od 15:00 do 18:00 připravený zábavný Duhový bál v 1. patře zlínského Interhotelu Moskva. V Hlavním sále proběhne dětská diskotéka, soutěž i profesionální taneční vystoupení. Vstupné vyjde dospělé na 80 korun, za děti zaplatí 50 korun.

Moravskoslezský kraj

Pohled pro krajany

Dominanty města Frýdek-Místek jsou na obrazech vystaveny v expozici místního zámku. Obyvatelé města i okolí se tak mohou i se svými dětmi přijít přiučit něco z historie. Ve sbírce Muzea Beskyd Frýdek-Místek se nachází řada cenných obrazů a grafik s pohledy na různá místa i méně známá či zapomenutá zákoutí tohoto města. Proměny, jak je zachytili výtvarní umělci i slavní rodáci, lze zhlédnout na výstavě obrazů, které vhodně doplňují interiéry Zámecké expozice.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám