Hlavní obsah

Aerolinky EasyJet zaplatily lidem, aby opustili přetížené letadlo

– Liverpool
Novinky, Jakub Kynčl

Cesty k přivýdělku jsou nejrůznější. Někdy stačí třeba i jen opustit letadlo. Nízkonákladové aerolinky EasyJet podle jednoho z pasažérů nabízely peníze tomu, kdo se odhodlá opustit letadlo a využít až další spojení. Důvodem bylo přetížení letounu. Informoval o tom deník Liverpool Echo.

Foto: EasyJet

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku šlo o čtvrteční ranní let z liverpoolského letiště Johna Lennona směřující do švýcarské Ženevy. Spoj, který měl odletět v 7:05 ráno, totiž nabral více než hodinové zpoždění poté, co pilot nemohl se strojem vzlétnout. Byl totiž přetížený zhruba o 300 kilogramů. Podle mluvčího aerolinek došlo k přetížení nestandardně vysokým počtem mužů na palubě.

Jeden z cestujících tvrdí, že posádka nabídla kompenzaci 100 liber (v přepočtu asi 3100 Kč) tomu, kdo opustí letadlo a využije až odpolední spoj. Jenže zájemce chyběl, a tak se podle Simona Laye skupina pasažérů mezi sebou složila a kompenzační nabídku zdvojnásobila. Poté nakonec čtveřice cestujících letadlo skutečně opustila. Každého v kapse hřálo 200 liber.

Následně se prý na palubě uspořádala druhá sbírka, ve které ostatní pasažéři přispěli skupině cestujících, která čtveřici odškodnila.

"Sbírka se doopravdy konala. Já přispěl dvěma librami, ale někteří přispívali i pětilibrovkou," konstatoval Lay.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám