Hlavní obsah

Tipy na víkend: Cestovatelský festival plný zážitků i návrat časem do tiskařské dílny

Novinky, Klára Fischleinová

Začínající výstava fotografií v Rýmařově nebo právě končící ve Velké Bystřici, dětský karneval ve Vsetínském zámku i tajuplná prohlídka tří stran Karlova mostu. V nabitém víkendu 17. - 20. ledna je z čeho vybírat. Záleží jen na tom, jak daleko se vám bude chtít po Česku cestovat.

Foto: Profimedia.cz

Tento víkend můžete zažít tajuplnou procházku po Karlově mostě a podívat se na známou památku z několika úhlů.

Článek
Praha

Na zámek za večerníčky

Chvalský zámek si na tuto sobotu připravil speciální program. Návštěvníky bude totiž místo průvodců provázet pohádková Zlatovláska, a to vždy v celou hodinu od 10 do 17 hodin. Na své si tu přijdou hlavně děti. Na výstavě Večerníčky na Chvalském zámku si připomenou například postavu Maxipsa Fíka. Více o akci najdete zde.

Tajemný Karlův most

Trochu fantazírovat a možná se i maličko bát budou ti, kteří se připojí k sobotní prohlídce Karlova mostu. Mluvit se bude o strašidlech a legendách, podívat se bude možné na nejslavnější pražský most hned z několika úhlů. Jeden poskytne plavba lodičkou po Vltavě. Podmínky rezervace a kontakty naleznete zde.

Středočeský kraj

Kutálkova keramika

Výstava děl Jana Kutálka, od jehož smrti uplynulo už 25 let, se koná v Jílovém u Prahy a dává si za cíl připomenout umělcův život i jeho tvorbu. Výstava zahájená na konci listopadu potrvá až do 31. března a k vidění jsou na ní i kousky zapůjčené ze soukromých sbírek. Více informací o výstavě čtěte zde.

Jihočeský kraj

Šamanské bubnování v ZOO

Divoké rytmy afrických bubnů se rozezní v sobotu od čtyř do šesti hodin odpoledne v táborské zoologické zahradě. Hromadné bubnování, tedy tzv. Drum Circle k nám doputovalo z Ameriky, kde je oblíbené už víc než 40 let. Vše o akci zde.

Plzeňský kraj

Českým lesem v teple a pohodlí

Tento víkend mají zájemci jednu z posledních možností navštívit tachovské muzeum a zhlédnout výstavu s názvem Českým lesem. Návštěvníky čekají zajímavé a chvílemi až tajuplné informace. Detaily akce naleznete zde.

Karlovarský kraj

Sbírka výtisků Babičky Boženy Němcové

V pátek bude v Ostrově v prostorách Staré radnice zahájena unikátní výstava více než sta různých výtisků asi nejznámější knihy Boženy Němcové – Babičky. Za touto rozsáhlou sbírkou stojí Jaroslav Kreibich. Možnost navštívit tuto výstavu budou mít zájemci až do 24. února.

Ústecký kraj

Výstava „Život jak ho znám“

Menší exkurzí do každodenního života českých Romů je výstava fotografií Talithy Brauerové ve Šluknovském zámku. Ta je čerstvě zahájena a potrvá měsíc, tedy do 18. února. Více informací o výstavě čtěte zde.

Liberecký kraj

Nostalgické pohlednice z Krkonoš

Krkonošské muzeum ve Vrchlabí spojilo své síly s několika soukromými sběrateli a sestavilo sbírku starých pohlednic zobrazující horské zimní radovánky dob minulých.

Zpátky v čase do tiskařské dílny

Koho nezaujmou historické pohlednice, může navštívit výstavu svatých obrázků. Ty vznikaly přímo ve vrchlabské tiskařské dílně zhruba před dvěma stoletími. Podrobnější informace o obou akcích najdete zde.

Královéhradecký kraj

Textilní umění v Zázvorce

Městská galerie Zázvorka v Novém městě nad Metují si od pátku připomene textilní návrhářku a umělkyni Danu Holou-Charvátovou. Výstava děl bude návštěvníkům k dispozici až do 10. března, každou neděli a pondělí je ale galerie uzavřena. Více informací zde.

Pardubický kraj

Jen pro chytré hlavičky

Tento víkend končí chrudimská interaktivní výstava s příhodným názvem Merkur pro chytré hlavičky. Kromě toho, že jsou tu k vidění zmenšeniny významných světových staveb, si návštěvníci mohou ze známé stavebnice sami vytvořit model toho, co je zrovna napadne. Podrobnosti čtete zde.

Vysočina

Zimní táboření pro odvážné

Ti, kteří se před zimou nehodlají schovávat do galerií, muzeí nebo divadel, mají tenhle víkend možnost tábořit a nocovat v Železných horách přímo pod širým nebem. Odvážlivci se tu naučí přežít i v krušných zimních podmínkách. Potřebné informace a kontakty najdete zde.

Jihomoravský kraj

Nabitý program festivalu Go Kamera

Už pošestnácté se koná festival Go Kamera, kde čeští umělci z řad spisovatelů, novinářů, režisérů a dalších vyprávějí o svých cestovatelských zážitcích. Program je rozmístěn v brněnském Kongresovém centru do několika sálů a nenechá návštěvníky prakticky celý víkend ani na chvíli vydechnout. Více k náplni festivalu čtěte zde.

Olomoucký kraj

Komorní akty Terezy z Davle

Odvážné a umělecké snímky fotografky Terezy z Davle budou zájemcům k dispozici už jen týden. Tento víkend je tedy posledním, kdy je lze pohromadě ve Velké Bystřici vidět. Fanoušky černobílé fotografie tu čekají smyslné akty i vydařené portréty. Více o výstavě i fotografce čtěte zde.

Zlínský kraj

Zámek plný dětí

V sobotu se na vsetínském zámku koná karneval, při kterém budou děti (a pravděpodobně i jejich rodiče) řádit v místních komnatách. Jakou masku k té příležitosti zvolí, zůstane až do půl čtvrté odpoledne překvapením. Pak už se akce rozběhne naplno. Více o aktivitách, úkolech a programu naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Tři cesty v rýmařovském muzeu

Sérii fotografií Antonína Mikšíka představí Městské muzeum Rýmařov. Výstava s názvem Tři cesty potrvá od pátku, kdy od 17.00 proběhne vernisáž v Galerii Pranýř při muzeu, do 17. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám