Hlavní obsah

Egypt zůstává pro Čechy stále nejoblíbenější zimní destinací

Novinky, lap

Egypt pro české turisty zůstává i letos nejoblíbenější zimní destinací, a to i přes tamní nepokoje a demonstrace. Podle Petra Čermáka, manažera serveru Sdovolena.cz a Sletenky.cz, byl v období od 1. října do čtvrtka 13. prosince stejně jako loni největší zájem právě o zájezdy do Egypta.

Foto: Profimedia.cz

Pyramidy v Gíze

Článek

Současná situace v Egyptě nemá na chuť Čechů do země cestovat žádný dopad, potvrzuje i Stanislav Zíma, marketingový ředitel cestovní kanceláře Exim Tours, vítěze TTG Travel Awards 2012 v kategorii Nejlepší cestovní kancelář pro dovolenou u moře.

„Měli jsme trochu obavy, ale ukázalo se, že současná situace nemá na prodej zájezdů do Egypta žádný vliv,“ říká Zíma. Stejně dobře jako loni se Egypt prodává i cestovní kanceláři Fischer, v Čedoku prodej zájezdů do Egypta mírně poklesl a naopak mírně vzrostl zájem o Spojené Arabské Emiráty.

Populární je Thajsko, Kuba i Dominikánská republika

Pokud jde o vzdálenější destinace, největší zájem je mezi českými turisty o Thajsko, Dominikánskou republiku a Kubu. Thajsko vede v prodeji jak v Čedoku, tak v cestovní kanceláři ESO travel, v oblíbenosti pak u obou cestovních kanceláří následuje Kuba a Dominikánská republika.

"Zájem o zimní dovolenou je mírně vyšší než loni. Nejčastěji s námi lidé vyráží do Thajska, Dominikánské republiky a destinací v Karibiku. Z bližších zemí vede Egypt, kam se dá na týden vyrazit už za osm tisíc korun," doplňuje Jan Osúch, tiskový mluvčí CK Fischer.

Poměrně velký zájem je i o Kapverdské ostrovy, podle statistiky cestovní agentury INVIA.cz vzrostl letos v zimě zájem o tuto destinaci ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 118 procent. Podle Stanislava Zímy je nárůst zájmu o tuto destinaci logický, vzhledem ke vzdálenosti a příjemnému podnebí je to totiž velmi vhodná alternativa ke Kanárským ostrovům nebo i k Egyptu a Emirátům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám