Hlavní obsah

Italské Alpy zasypal prašan, podmínky pro lyžování jsou ideální

Novinky, lap

O víkendu jsme otestovali sjezdovky v Jižním Tyrolsku, kde od středy sněžilo, a teploty klesly pod nulu. První lyžaři využili o víkendu ideální sněhové podmínky. V pondělí se roztrhaly mraky a slunce tak vytvořilo ráj pro lyžaře a snowboardisty.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

V pondělí bylo jasno a mrazivo, ideální kombinace pro lyžaře.

Článek

V sobotu zahájily lyžařskou sezónu v italských střediscích Klausberg a Speikboden, které leží v údolí Ahrntal nedaleko Brunecku. "Sněžit nám začalo ve středu a teploty jsou ideální. Sněhová děla pomáhají vytvořit pevný základ," řekl Novinkám lyžařský instruktor Michl.

V Klausbergu mají strmější kopce, a tak rolby jezdily o víkendu zavěšené na laně. Lyžařů bylo na svazích poskrovnu, ačkoliv byl víkend. Sjezdovky byly poloprázdné. Zatím jezdí polovina vleků a lanovek, otevřené jsou čtyři tratě.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Mezistanice Klausberg

Sněhová pokrývka zatím není souvislá až do dolní stanice v městečku Cadipietra. Středisko není příliš velké, ideální pro rodiny s dobře lyžujícími dětmi. Teenageři pak mohou, když připadne více sněhu, využít zdejších freeridů.

Na Speikbodenu leží okolo 45 centimetrů sněhu v nadmořské výšce okolo 2000 metrů, zatímco v údolí centimetr. Široké sjezdovky v neděli křižovala hrstka lyžařů a snowboardistů. Zatím je otevřeno šest tratí. Ze sedmi gondol a vleků tu jezdí pět. V neděli tu měli svahy krásně upravené tak, že lyžaře neodradilo ani mlhavé počasí.

Středisko je ideální pro rodiny i s malými dětmi. Červené pozvolné sjezdovky nemají žádné zákeřné úseky. Navíc je středisko strategicky koncipované tak, že se tratě sbíhají v mezistanici. Ta je ideálním místem, kde se všichni snadno najdou.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Vyhlídka na vrcholu areálu Speikboden ve 2400 m. n. m.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Dolní stanice Speikboden

V pondělí se začaly trhat mraky. V Jižním Tyrolsku začala mrazivá zima, ideální pro zasněžování na výrobu sněhového základu, který vydrží ve vyšší nadmořské výšce celou sezónu.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

V pondělí bylo jasno a mrazivo, ideální kombinace pro lyžaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám