Hlavní obsah

V italském Trentinu se připravují hned na několik světových sportovních závodů

Novinky, lap

Letošní zimní sezóna v italské provincii Trentino slibuje řadu sportovních událostí. Mezi nejočekávanější patří Světový pohár v obřím slalomu se závodem 3Tre, etapový závod Tour de Ski, Mistrovství světa v klasickém lyžování, závod na sněžnicích a zimní univerziáda.

Závod v běhu na sněžnicích Ciaspolada 2011

 
Článek

Nejdůležitější a nejočekávanější sportovní událostí je Mistrovství světa v klasickém lyžování, které se bude v údolích Trentina konat již potřetí. Organizátoři plánují prodat 300 000 lístků, z nich je již rozebráno 40 000 kusů.

Druhým velmi očekávaným závodem bude Rockfest, kde si výherce obřího slalomu pojede pro 60 000 eur. Sportovci a přihlížející se pobaví nad během na sněžnicích ve Val di Non.

Trentino je mezi Čechy oblíbený kraj. V žebříčku příjezdové turistiky za poslední zimní sezónu se Češi umístili na třetím místě, přijelo sem 290 000 lidí. Nejvíce přijelo Poláků a to 500 000, druzí jsou Němci s počtem 480 000.

Reklama

Související články

Horská údolí Trentina hrají všemi barvami

Jaro a podzim jsou tady podle znalců přírody nejkrásnější. Vše je plné barev, přitom návštěvníky neničí úmorné horko a mohou si tak užít vyjížďky jak na...

Výběr článků

Načítám