Hlavní obsah

V žižkovské věži vznikl jednopokojový hotel, noc vyjde zhruba na 25 tisíc

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Nové vstupní prostory, rozšířená observatoř se sedátky a nové jídelní menu, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. To vše lidé od úterý najdou v žižkovské věži. Po více než roční rekonstrukci je vnitřek k nepoznání. Navíc se věž může pyšnit další raritou, kterou je jednopokojový hotel s nezaměnitelným výhledem.

Žižkovská věž se může pochlubit nejmenším hotelem na světěVideo: Novinky

 
Článek

Rekonstrukce žižkovské věže začala na podzim roku 2011. Stála zhruba padesát miliónů korun a vysílači přinesla celkovou proměnu interiérů. Ty jsou teď modernější a především využitější. Strhlo se mnoho zdí a nově získané prostory se využily pro rozšíření restaurací i observatoře, kde si nyní lidé mohou odpočinout v závěsných křesílkách.

Velkou změnou prošli nejen prostory restaurací, ale především jejich nabídka. Lze si vybrat ze tří gastronomických zařízení. Buď strávíte večer v luxusní restauraci Oblaca, anebo můžete zaskočit do bistra naproti, kde se specializují na rychlejší jídla, jako jsou sendviče, hamburgery anebo domácí zákusky. Třetí variantou je pak zajít do místního baru, který má otevřeno dlouho po půlnoci.

Ceny v restauraci se pohybují kolem dvou až tří set za jídlo i s přílohami. V baru si objednáte míchaný koktejl za sto padesát korun.

Nejmenší hotel v České republice

Jednopokojový hotel vznikl hned nad prostorami restaurace. Nachází se ve výšce sedmdesáti metrů nad zemí a je z něj opravdu krásný výhled na panorama Prahy. Kochat se odtud pohledem na střechy domů můžete dokonce i z vany. Koupelna je prosklená, a tak nepřicházíte o výhled, ani když si drhnete záda.

Pevná cena za noc není ještě stanovena, pohybovat by se ale měla kolem dvaceti pěti tisíc korun.

Výhled z nejvyšší plošiny Žižkovské věže, kde dravci trhají holubyVideo: Novinky

Prostory jsou ve věži velmi flexibilní. Observatoř je navržena tak, aby se kdykoli mohla změnit na zábavní prostor až pro dvě stě padesát lidí. Stejně tak variabilní je i hotelový pokoj, který je možné během chvíle přestavit na jednací salonek pro čtrnáct osob. Do celé věže se vejde čtyři sta padesát lidí a je možné zorganizovat tu i svatbu i s hostinou a svatební nocí.

Pokud se vypravíte změny na rozhledně obhlédnout sami, připravte se na to, že po rekonstrukci cena vstupenky o něco vyšplhala. Z původních sto dvaceti korun na dnešních sto padesát. Pokud ovšem budete chtít zavítat pouze do některé z restaurací, nově vstupné platit nemusíte vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám