Hlavní obsah

První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách - korálových útesech, které jsou opravdovým rájem pro potápěče. Bar Subsix je od pobřeží vzdálený přibližně 500 metrů a turisté se k němu dostanou jen na lodi.

Foto: Profimedia.cz

První podvodní bar Subsix na světě.

Článek

Oceán a podmořský život odpradávna fascinoval celé lidstvo. Pozorování korálových útesů si mohou vychutnat turisté také skrz skleněné stěny nového baru, který patří pod hotelový resort Niyama na jižním atolu. Cesta hydroplánem do Subsixu trvá z hlavního města Male 40 minut, uvedl server Cntraveller.com.

Foto: Profimedia.cz

Subsix

Foto: Profimedia.cz

Subsix

Stěny klubu tvoří silné skleněné stěny, které tak dotváří dokonalý výhled na život pod mořskou hladinou. Stavba byla nejprve zkonstruována na souši a poté opatrně zasazena na mořské dno, napsal server Cosmone.com.

Kromě barevných drinků láká bar také na vysokou kvalitu jídel, které budou připravovat zdejší nejlepší kuchaři z čerstvých lahůdek vytažených přímo z Indického oceánu. Kromě hudebních večírků, pozorování mořských živočichů budou tak mít turisté navíc gurmánský zážitek.

Na Maledivy se jezdí za potápěním v dubnu a listopadu, na šnorchlování pak od prosince do dubna, surfing, vodní lyžování a windsurfing láká turisty nejvíce od května do října. Podle průměrné tabulky jsou teploty na Maledivách konstantní. Maximální teploty vzduchu se pohybují okolo 30°, minimální pak okolo 25°C. Moře mívá 26 až 29°C.

Foto: Profimedia.cz

Subsix

Foto: Profimedia.cz

Subsix

Podle počtu deštivých dnů je nejdeštivějším měsícem květen, září a říjen. Monzuny jsou zde od půlky května do listopadu, ale díky rovníkovému silnému slunci zde probíhá turistická sezóna téměř celý rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám