Hlavní obsah

V mořském světě na Floridě chovají kromě ryb živé mořské panny

Novinky, lap

Odpradávna fascinovaly mýty a legendy o mořských pannách lidské pokolení. Není proto divu, že se atrakce se spoře oděnými dívkami s ploutví místo nohou stala vyhledávanou podívanou. Poslední, kdo přišel s nápadem oživit staré legendy o mořských pannách, je floridské Aquarium v Tampě.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve floridském akváriu čekají na návštěvníky i mořské panny

 
Článek

Představte si, že procházíte okolo prosklených akvárií a pozorujete pestrobarevné ryby. Najednou kolem vás proplavou dvě usmívající se dívky s plavými vlasy a zamávají vám. V americkém mořském světě The Florida Aquarium nabízejí setkání a malé představení s mořskými pannami.

Nejde o sen, ale o večerní program. Vstupné do mořského světa vychází pro dospělé 21,95 dolarů (439 Kč), děti pod 12 let 16,95 dolarů (339 Kč). Senioři nad 60 let zaplatí 18,95 dolarů (379 Kč). Děti do dvou let mají vstup zdarma.

Mořské panny se jmenují Erin, Lauren a Katie. Během dne se živí jako potápěčky a večer si oblékají mušle, perly a na nohy navlékají ploutve, napsal server huffingtonpost.com.

S podobným nápadem, jak přilákat publikum, přišel v USA poprvé zábavní park Weeki Wachee Springs na Floridě. V říjnu 1947 uvedli synchronizovaný balet, který se stal brzy populární, napsala CNN. Dodnes tu můžete navštívit pořady s mořskými pannami.

Podobné setkání s živými legendami nabízí Downtown Aquarium v coloradském Denveru. Mezi želvami tu občas propluje šestadvacetiletá Allison Wosová, která sice během dne pracuje jako asistentka, ale večer navléká ploutev. "Je to opravdu zábavná práce. Je to takové privilegium," uvedla pro CNN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám