Hlavní obsah

Po asfaltu na lyžích i bobech, aneb Když se Češi loučí s prázdninami

Novinky, Jakub Herzán
Levousy

S prázdninami se každý loučí jinak. Malá vesnička Levousy v na Litoměřicku se tohoto úkolu zhostila svérázně. Kdo má náladu a komu zdraví dovolí, vyzbrojí se vybavením pro zimní sporty, od lyží po snowboard, a vyrazí do tříkilometrového závodu po místní silnici.

Netradiční loučení s prázdninamiVideo: Novinky

 
Článek

Na startovní čáru před hostincem U Šimona, se postavilo 40 nadšenců, připravených se v originálních kostýmech poprat o vítěznou trofej. Během celého závodu, kterého se zúčastnili děti i dospělí, se každý závodník musel zastavit na několika tzv. checkpointech. Zde bylo uděleno razítko, jako potvrzení, že závodník opravdu proběhl celou trať bod po bodu.

Závod, který byl dlouhý tři kilometry, dokončili všichni závodníci. I zde však platilo známé přísloví „není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“

Cenu za originalitu si odnesla čtveřice běžkujících „Mexikánů“ a hlavním vítězem v mužské kategorii se stal závodník pod přezdívkou Safy.

Netradiční loučení s prázdninami se v obci Levousy uskutečňuje již několik let. Typicky humorná česká nátura tak baví lidi z širokého okolí každé léto.

Reklama

Výběr článků

Načítám