Hlavní obsah

Barma nabízí turistům pobyt v ozdravném kempu pro slony

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Barmě si turisté oblíbili ozdravný kemp pro slony, kde mohou také pomáhat s péčí a na některých zvířatech se krátce svézt. Rezervace pro nemocné a staré chobotnatce je součástí hotelu Green Hill Valley, který leží vysoko v horách nedaleko městečka Kalaw. V současné chvíli tu mají slony ve věku od 41 do 52 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sloní útulek v Barmě je vyhledávaným cílem turistůVideo: Reuters

 
Článek

Sloni, o které se personál hotelu Green Hill Valley stará, se potýkají s různými druhy onemocnění. Například některá zvířata mají problém s očima, některá špatně chodí, ale najdou se i pacienti po infarktu nebo útoku divokého zvířete. O všechny je ale perfektně postaráno a mají pravidelný přísun léků. Pečovatelé s nimi dokonce spí v horách, aby utužovali úzké vztahy.

"Dalo by se říct, že se o ně starají jako o vlastní děti,“ říká U Phoe, jeden ze zaměstnanců rezervace. Majitelé se také snaží přilákat co nejvíce turistů. Právě oni jim totiž pomáhají s náklady na jídlo, léky a celkovou péči o slony. Ta je totiž vyjde ročně až na 30 - 50 tisíc dolarů (asi půl až jeden milión korun).

V současné době čítá Barma okolo deseti tisíc slonů. Vzhledem k nízké kapacitě si ale hotel nemůže dovolit více než deset slonů.

Pokud byste se chtěli vydat na výlet za slony do asijské Barmy, budete k přenocování potřebovat povolení nejen od ministerstva hotelů a turismu, ale i od místních úřadů. Užít si pak můžete túru na slonech v délce od jedné do čtyř hodin, cenová relace se pohybuje v závislosti na počtu hodin od 80 do 100 dolarů (1600 Kč a 2000 Kč). Zájezdy podnikají i některé z místních cestovních kanceláří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám