Hlavní obsah

Milión begonií a jiřin ozdobilo náměstí v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historické centrum Bruselu rozkvetlo miliónem živých květin. Na Velkém náměstí mohou turisté i místní obdivovat od středy do neděle tradiční květinový koberec, který se v belgické metropoli vytváří každé dva roky. Letošní téma patří Africe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na náměstí v Bruselu vyrostl obří koberec z květinVideo: Reuters

 
Článek

Příprava velkolepé květinové kreace na rozloze 1800 metrů čtverečních trvala měsíce. Stovka odborníků nakonec rozmístila podle přesného plánu milión begonií a jiřin za pouhý den.

Obyvatelům a návštěvníkům Bruselu se doporučuje panoramatický pohled na nevšední koberec z balkonu zdejší historické radnice. Vstup je umožněn od 09:00 do 23:00 SELČ, a to zdarma pro děti mladší dvanácti let, zatímco ostatní zaplatí pět eur (125 korun).

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Náměstí rozkvetlo pestrými vzory vytvořenými z jiřin a begonií.

Tradiční květinový koberec zkrášluje architektonickou perlu belgické metropole letos již poosmnácté. Podobný koberec z dílny belgických tvůrců mohli obdivovat i Pražané a návštěvníci české metropole na začátku září 2010 na Staroměstském náměstí.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Zahradníci připravují květinový koberec.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Tradiční květinový koberec zkrášluje architektonickou perlu belgické metropole letos již poosmnácté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám