Hlavní obsah

Krásy francouzských Alp: rychle se měnící krajina, tající sníh a hra světel

Novinky, Lucie Poštolková

Zkoumat ledové jeskyně v letním období je čiré bláznovství. Obzvláště nebezpečná je tající krajina, protože se mění každou hodinu a ne vždy si můžete být jisti pevnou půdou pod nohama. Prchlivou krásu a tajemství přírody se pokusil zachytit fotograf v následujících snímcích ve francouzských Alpách.

Foto: Profimedia.cz

Tajemství francouzských Alp: krásná ledová jeskyně je zároveň nebezpečná díky tání ledu.

Článek

Dobrodruh a fotograf Kamil Tamiola (29) strávil osm dní ve francouzských Alpách, ve snaze zachytit neokoukanou krásu hor. Neustálým táním nánosů sněhu a ledu se krajina mění a člověk může lehce ztratit orientaci. Pohyboval se podél sněhového masivu nejvyšší evropské hory Mont Blanc, napsal list Daily Mail.

Průzkumná skupina narazila na vstup do ledové jeskyně na severní straně vrcholu Mont Blanc du Tacul, který má 4248 metrů nad mořem a je součástí Montblanského masivu v Grajských Alpách.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do ledovcové jeskyně

"Lézt uvnitř ledovcové jeskyně v nadmořské výšce 3800 metrů je velmi těžké popsat slovy," zasnil se fotograf, který pochází z nizozemského Groningenu.

"Musíte být soustředění a dávat pozor na každý malý pohyb, stoupat, ačkoliv je to nebezpečné. Odměnou je pak úžasný zážitek ze samotného lezení," dodal.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Malebný vrcholek Aiguille du Midi, je jedním z oblíbených vrcholků.

Během osmi dnů prozkoumal fotograf několik krásných oblastí, například Arete des Cosmiques, vrchol Pointe Lachenal a ledovou pyramidu na severní straně hory Mont Blanc du Tacul.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám