Hlavní obsah

Jak vyzrát na poprázdninovou depresi

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená byla dokonalá a nic vám nechybělo. Ale po návratu domů jste rozmrzelí, zpomalení, dny vám připadají stereotypní a jste i trochu plačtiví? Navíc sychravý podzim a méně sluníčka spíše optimismus ubírají. Nezoufejte a inspirujte se pěti způsoby, jak vyzrát na poprázdninovou depresi.

Foto: Profimedia.cz

Být turistou je úžasná věc, protože vám cestování otevírá oči, zůstáváte zvědaví, narážíte na překvapení, a zároveň si osvěžujete smysly.

Článek

Plánujte a sněte o další dovolené

Obraťte poprázdninovou depresi v těšení se na další dovolenou. I když se to možná zdá trochu předčasné, podívejte se na nabídku cestovních kanceláří, zájezdy nabízí v předstihu levnější. A pokud chcete ušetřit, můžete se poohlédnout i po nějakém krásném koutu u nás. Kdy jste naposledy byli na Sněžce nebo v Boubíně?

Začněte šetřit

Když začnete šetřit na příští dovolenou už teď, stačí jen drobné mince každý týden, povzbudí vás to, radí cestovatelský server Lonely Planet. Navíc budete mít pocit, že pro plánovaný zájezd děláte něco hmatatelného a možná se vám podaří ušetřit dříve, než jste čekali.

Staňte se turistou ve vlastním městě

Být turistou je úžasná věc, protože vám cestování otevírá oči, zůstáváte zvědaví, narážíte na překvapení, a zároveň si osvěžujete smysly. Cestovatelem můžete být, kdy chcete, opravdu nemusíte být v zahraničí nebo v cizím městě. Zkuste si vzít třeba fotoaparát a vyrazte s rodinou nebo přáteli na výlet ve vašem okolí a zahrajte si na turisty. Můžete se tak podívat na místa, kam se už dlouho chystáte. Kdy jste byli naposledy na pražském Karlově mostě, Petříně, v Českém Krumlově nebo na Řípu?

Sdílejte svoje zkušenosti

Vrátili jste se z prázdnin s fotografiemi, krátkými videoreportážemi, prospekty a spoustou zážitků? Někdy nestačí vyprávět jen svým přátelům, zkuste se podělit o vaše zážitky s cestovatelskou komunitou. Určitě budou nadšeni z historek a rad, které se jim budou na cestách hodit.

Staňte se umělcem

Místo samotného vyprávění, které může některé přátele nudit, vytvořte něco kreativního z vašich vzpomínek. Můžete si zpracovat vlastní knihu plnou fotek, pokud umíte pracovat na počítači, můžete vytvořit zábavnou prezentaci nebo i krátký film. Nakonec můžete sezvat své přátele a své vzpomínky jim promítnout. Připravte občerstvení a hudební ochutnávku, které jsou typické pro danou destinaci, a večer si náležitě užijete.

Reklama

Výběr článků

Načítám