Hlavní obsah

V centru Singapuru vyrostly obří betonové stromy - v noci svítí, přes den kvetou

Novinky, Filip Šára

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Singapuru postavili víceúčelovou atrakci. Až padesátimetrové konstrukce, připomínající stromy, slouží jako rozsáhlý zahradní komplex (jsou ovinuty množstvím skutečných rostlin), atrakce pro turisty i ekology.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Singapuru jsou k vidění až padesátimetrové konstrukce, připomínající obří stromyVideo: Reuters

 
Článek

Pro veřejnost byla singapurská zahrada otevřena 29. června. Návštěvníci si pochvalují, že prostředí je stejně krásné jako ve filmu Avatar. Konstrukcí je celkem jedenáct, jejich výška se pohybuje mezi 25 a 50 metry a nesou 200 druhů rostlin - převážně z lokací jako je Brazílie, Panama nebo Kostarika.

Zeleň a energie

Jedním z cílů projektu bylo dostat do rušného a betonového centra také nějakou zeleň. A jak je vidět, nejedná se jen o její umělou imitaci. Hlavní architekt Andrew Grant se při realizaci svých "superstromů" inspiroval pravou přírodou.

Zahrada se sice může jevit megalomansky, je však především ekologická. Konstrukce rovněž fungují jako solární panely. Vyrábějí energii, kterou mohou v noci využít na své rozsvícení.

Reklama

Související témata:

Související články

Veletrh Flora představí zahradu v pohybu

Netradiční zahradu v pohybu představí hlavní expozice již 33. jarního zahradnického veletrhu Flora. Nejstarší a největší akce svého druhu v Česku se uskuteční...

Bavoři nedají na své pivní zahrady dopustit

Možnost přinést si do zahrady pro hosty u bavorských pivnic vlastní jídlo není žádnou novinkou. Hospodští tuto skutečnost tolerují více než dvě století. Navíc...

Výběr článků

Načítám