Hlavní obsah

Nejslavnější uličky lásky, kam se bez obav můžete vydat i dnes

Novinky, Lucie Poštolková

V turistických průvodcích lákají na architektonické zajímavosti, kulinářské lahůdky, historii, ale často pozapomínají na peprnější témata, jako jsou například uličky lásky. Podívejte se s námi na některé nejslavnější evropské uličky, kam můžete bez obav zajít i dnes.

BEZ KOMENTÁŘE: I Brusel má svou uličku lásky

 
Článek

Brusel, Belgie

O Belgii se nejčastěji mluví v souvislosti s čokoládou, vaflemi a pivem. Málokdo asi tuší, že právě tady je povolena prostituce. Není tedy divu, že v každém větším městě narazíte na uličku lásky. A tak až si prohlédnete Atomium a čůrajícího chlapečka, nakoupíte čokoládové pamlsky, můžete směle vykročit do vykřičené čtvrti.

Po půlnoci se rozsvěcí neony ve výlohách ulice Gare du Nord, dívky lehčích mravů vyrážejí do Avenue Louise a na Boulevard Adolphe Max najdete mnoho sexshopů.

Amsterdam, Nizozemsko

V Amsterdamu se z prostituce stalo jedno z turistických lákadel, hned vedle lahodných sýrů, muzeí Van Gogha, Rembrandta, Anny Frankové, malebných kanálů s romantickou atmosférou a legalizované marihuany.

Uličky lásky poznáte lehce podle červených luceren, které se večer rozsvěcí, a podle velkých výloh, ve kterých postávají spoře oděné dívky. Nejznámější čtvrtí je De Wallen, okolo kostela Oudekerk a v ulici Oudezijds Achterburgwaal. Pokud se chcete jít podívat do muzea sexu, najdete ho na hlavní pěší třídě Damrak.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhlášená ulička lásky v Amsterdamu

Hamburk, Německo

Když se smíchá ráz přístavu s německou legalizací prostituce, vznikají populární hříšná města, jako je Hamburk. Nejhříšnější ulicí je pak Reeperbahn, kam se stahuje nejvíce lehkých žen. Ulice se probouzí až po 20. hodině. Dostanete se sem nejlépe ze stanice metra "Reeperbahn" nebo "St. Pauli".

Za prohlídku stojí také starý přístav se Starým labským tunelem, kde sjíždějí s lidmi i osobními automobily čtyři výtahy už od roku 1911 do téměř 24metrové hloubky. Ve čtvrti St. Pauli se můžete vydat po historii Beatles, která právě tady začínala svojí kariéru.

Ulička lásky v Hamburku

Londýn, Velká Británie

Londýn se proslavil mezi turisty slavným mostem Tower, Buckinghamským palácem, hodinami Big Ben nebo středověkým hradem Tower.

Ale i tady najdete uličky lásky, mezi nejslavnější patří: Gropecunt Lane, King's Cross, Piccadilly Circus a Soho, kde prý řádil Jack Rozparovač. Ve Velké Británii je prostituce legální, ale je zakázána na veřejnosti, proto tam nenajdete veřejné domy.

Foto: Profimedia.cz

Dublin, Irsko

Irsko je ostrovní zemí s krásnou přírodou, která je poseta středověkými hrady. Ne nadarmo se Irsku říká smaragdový nebo také zelený ostrov. Mezi turisty jsou také oblíbené prohlídky tradičních měst, palíren a pivovarů. Podobně jako ve Velké Británii je i zde prostituce legální, na veřejné domy tu ale také nenarazíte. Irové nejvíce využívají eskortní služby.

Od roku 1860 až do roku 1900 byla v Dublinu vyhlášená oblast Monto, kde prý o panictví přišel i britský král Edward VII. Dnes už mezi ulicemi Talbot, Amiens, Gardiner a Seán McDermott veřejné domy nenajdete. Po velké policejní razii v březnu 1925 pozatýkali na 120 prostitutek a nevěstince zavřeli.

Foto: Profimedia.cz

Athény, Řecko

Mezi monumenty Athén patří Parthenon a Akropolis. Město ukrývá desítky muzeí s archeologickými vykopávkami. I v této historicky bohaté zemi je prostituce povolená, lehké dívky musí mít ale speciální potvrzení. Platí si sociální pojištění a chodí pravidelně na zdravotní prohlídky.

V současnosti se v hlavním městě pohybuje mezi 10 000 až 15 000 žen, které nabízejí sexuální služby. Pokud byste chtěli nějaké zahlédnout, zajděte si na náměstí Viktorias Square nebo do ulice Filis, jejíž název znamená v řečtině polibky. Veřejné domy najdete také v Platia Vathis, Monastiraki, Plaka, Psyrri Metaxourghio nebo Aghios Georgos.

Bangkok, Thajsko

Thajsko je v posledních pár letech pro Čechy dostupnější, proto bychom neměli zapomenout ani na tuto oblíbenou destinaci. Až si projdete staré buddhistické chrámy a prohlédnete velká tržiště, možná vás zvědavost zavede i do místních uliček lásky.

Nejvyhledávanější je v Bangkoku městská část Patpong, uličky mezi Silom Road and Surawong Road. Narazíte tu na go go bary, ale i podniky pro homosexuály a mnoho dalšího. Zdejší podniky mají prodlouženou otevírací dobu oproti ostatním městským částím. Dveře se tu zavírají ve dvě hodiny v noci.

BEZ KOMENTÁŘE: Bangkok je vyhledávaným cílem sexuálních turistů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám