Hlavní obsah

Fotograf pořídil unikátní snímky křišťálově čisté řeky

Novinky, Lucie Poštolková

Křišťálově čistá voda jako z pohádky protéká švýcarským údolím. V řece Verzasca je voda průzračná až na samé dno, které má v nejhlubších místech okolo 15 metrů. Podívejte se na snímky, které pořídil fotograf při potápění.

Foto: Profimedia.cz

Unikátní snímek římského mostu, který vyfotil osmatřicetiletý Claudio Gazzaroli 12 metrů pod hladinou.

Článek

Když přecházíte po mostě nad řekou Verzasca, vidíte až na dno. Takový jev se v přírodě hledá už jen velmi těžko. Třicet kilometrů dlouhá řeka je díky své čisté tyrkysové vodě známá po celém světě.

Často se objevují fotografie zurčící vody a mostů nad řekou, snímky focené pod vodou jsou spíše raritou.

Foto: Profimedia.cz

Osmatřicetiletého fotografa Claudia Gazzaroliho napadlo při procházce po římském mostě, že by se mohl potopit pod hladinu s fotoaparátem a pořídit snímky úchvatně čisté řeky z trochu jiné perspektivy.

"Čistota vody je úžasná. Miluju toto místo, byl jsem tu snad dvěstěkrát. Mnoho let jsem chtěl vyfotit řeku z tohoto pohledu, ale až nyní jsem se svým úlovkem spokojený," řekl pro Dailymail Gazzaroli.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Řeka Verzasca, nacházející se ve švýcarském kantonu Ticino, je i mimo Švýcarsko proslulá nejen svou křišťálovou čistotou, ale také ošidnými proudy.

Voda v ní je navíc také extrémně chladná, což je jeden z důvodů její čistoty - průměrně má jen sedm až deset stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám