Hlavní obsah

Začíná období last minute: Egypt a Řecko budou letos levnější

Novinky, jky

S polovinou dubna přichází start prodeje zájezdů v plné síle. Bude poměrně zajímavé sledovat, jak budou v letošní sezóně reagovat turisté na situaci na severu Afriky. Některé cestovní kanceláře sází na nižší ceny, zatímco jiné nabízí alternativní destinace.

Foto: Profimedia.cz

Večerní Hurghada

Článek

„Především Egypt a Řecké ostrovy letos nabízejí velmi atraktivní ceny ve čtyř a pěti hvězdičkových hotelech se službami all-inclusive. Do Egypta jsme prodali o téměř dvacet procent zájezdů více než loni. Největší zájem je o střediska Hurghada a Marsa Alam. Ceny zájezdů do této země klesly v porovnání s loňskem přibližně o 15 procent,“ uvedl ředitel CK Fischer Jiří Jelínek.

"Last minute zájezdy jsou u nás v plném proudu. Pro tento rok jsme zvolili jako alternativu k Egyptu orientální Maroko, které je přímo předurčené nejen k lenošení na agadirských plážích, ale díky příznivému klimatu i k poznávání nových míst v letních měsících. Poptávka po této zemi opravdu roste, neboť zároveň nabízí kvalitní služby za příznivé ceny," řekla Novinkám ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

Foto: Profimedia.cz

a

"V Čedoku se blíží konec prodeje zájezdů first minute, ten nastane 30. dubna. Prodejní ceny vybraných zájezdů se meziročně snížily, u převážné části ostatních zájezdů se podařilo udržet ceny na úrovni minulé letní sezóny. Nejvíce s námi ušetří zákazníci, kteří poletí do Středomoří na začátku či konci sezóny, kdy dochází k razantnímu snížení cen. Nejvýraznější pokles cen je patrný u Řecka, jde o pět až 20 procent. U Egypta došlo ke snížení cen již v minulém roce o 20 % a tento rok zůstávají ceny stejné," řekl pro Novinky mluvčí cestovní kanceláře Čedok Tomáš Brejcha.

Letošní rok dává za pravdu také dlouhodobým trendům. Cestující v páru preferují většinou týdenní pobyt a zajímají se hlavně o wellness aktivity. Rodiny pak kupují většinou zájezdy na deset a více dní. Velký zájem je pak také o animační kluby pro nejmenší děti s česky mluvícím personálem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám