Hlavní obsah

V Hongkongu turisté ochutnají menu podle poslední večeře z Titaniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke stoletému výročí potopení Titaniku si hongkongský hotel připravil luxusní jídelníček s řadou chodů podle menu, které se servírovalo v noci 14. dubna 1912 prominentním cestujícím Titaniku. Informoval o tom zpravodajský server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Přípravy na poslední večeři vrcholí.

Článek

Desetichodová večeře má napodobit tu, kterou připravili kuchaři pro cestující první třídy luxusní zaoceánské lodi večer před zkázou plavidla. Na menu sestaveném michelinským kuchařem Philippem Orricem se mimo jiné objeví ústřice s omáčkou z vodky, silný hovězí bujón Olga nebo pudink Waldorf s francouzskou zmrzlinou. Číšníci v dobových kostýmech je budou servírovat na jemném kostním porcelánu od výrobce, který své produkty dodal i na Titanic.

Foto: Profimedia.cz

Přípravy na poslední večeři vrcholí.

Foto: Profimedia.cz

Dezert inspirovaný meny poslední večeře na Titaniku v hotelu Hullett House.

Za 15 000 hongkongských dolarů (více než 37 000 korun) na osobu si budou hosté moci vychutnat také víno zachráněné z vraku lodi, a to značku Heidsieck & Co. Monopole Goût Américain. Lahev tohoto vína, kterou potápěči z vraku v Atlantickém oceánu vynesli v roce 1998 neporušenou, hotel Hullett House koupil za 11 000 dolarů (téměř 208 000 korun). Atmosféru poslední večeře z Titaniku mají v hotelové restauraci umocnit i stoly prostřené podle tehdejších zvyků.

Foto: Profimedia.cz

Předkrm podle menu poslední večeře na Titaniku v hotelu Hullett House.

Foto: Profimedia.cz

Předkrm podle menu poslední večeře na Titaniku v hotelu Hullett House.

První večeře bude podle hotelu jen pro zvané. Ostatní lidé budou mít možnost menu vyzkoušet do konce května. Hotel ho bude připravovat pro nejméně osmičlennou společnost za 3800 hongkongských dolarů na osobu (asi 9400 korun).

Titanic se potopil v noci na 15. dubna 1912 v severním Atlantiku po srážce s ledovcem. Přes 1500 cestujících a členů posádky zahynulo.

Foto: Profimedia.cz

Kuřecí prsíčka podle menu poslední večeře na Titaniku

Reklama

Související témata:

Související články

Titanic vydal další tajemství

Když se 15. dubna 1912 potápěl Titanic, na palubě zněla hudba až do poslední chvíle. Osm statečných hudebníků se tak proslavilo, ačkoli nikdo z nich nepřežil....

Detailní záběry Titaniku na mořském dně

Výzkumníci zveřejnili v pátek nové záběry vraku Titaniku na dně Atlantiku. Zkombinovali přitom záběry ze sonaru a podmořské fotografie pořízené robotickou...

Výběr článků

Načítám